Fransk nougat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fransk nougat

Jeg har gledet meg sånn til å legge ut oppskriften på denne knallgode franske nougaten! Dette er altså så godt! Jeg må innrømme at jeg har hatt et sterkt økt sukkerforbruk nå i dagene etter at jeg lagde denne porsjonen. Det er virkelig helt umulig å ikke forsyne seg både en og to og tre ganger med særdeles korte intervaller.

Dette er den perfekte julesnacksen og en perfekt gave å gi bort! Del nougaten i passe biter og pakk den inn i enten cellofan eller i matpapir.

I denne oppskriften bruker jeg frysetørkede bringebær som du får kjøpt i enkelte velassorterte dagligvarebutikker. Du kan lese mer om dem her! Du må veldig gjerne også lage nougaten uten bringebærene.

Oppskrift på fransk nougat med mandler, pistasjnøtter, tranebær og tørkede bringebær

til en form på ca. 16 x 24 cm

100 g mandler
80 g pistasjnøtter
200 g sukker
175 g mild honning
1 ts ekte vaniljesukker
1/2 dl vann
1 eggehvite
noen få flak med flaksalt
100 g tranebær
15 g frysetørkede bringebær – les mer om dem her!
melis til dryss

Sett stekeovnen på 150 grader og kle en form på ca. 16 x 24 cm med bakepapir. Jeg synes det er enklest å få papiret til å ligge på plass hvis jeg krøller sammen bakepapiret først, så glatter det ut igjen og legger det i formen.

Ha melis over i en tesil og dryss et lag over bakepapiret i formen.

Fordel mandlene og nøttene på et stekebrett og sett det i stekeovnen. La brettet stå inne i ca. 10 minutter til mandlene og nøttene begynner å få litt farge. Ta dem ut og legg dem til side.

Ha sukker, honning, vaniljesukker og vann i en kjele og kok opp. La det koke i 5 minutter. I mellomtiden pisker du eggehviten og saltet til det blir hvitt, luftig og stivt.

Når sukkerlaken er ferdig heller du den i en stråle over i kjøkkenmaskinen med eggehviten mens vispen går rundt. Visp videre i 5 minutter. Vær forsiktig når du heller i sukkeret, for det er skikkelig varmt og det kan sprute oppover kantene.

Ta ut vispen og rør inn mandlene, nøttene, tranebærene og flesteparten av de frysetørkede bringebærene. Knus noen av bringebærene før du har dem i.

Fordel massen utover formen. Dryss over resten av bringebærene så et lag med melis og legg et bakepapir over. Sett formen i kjøleskapet i 1 time før du eventuelt deler den i passe biter og pakker inn i cellofan eller bakepapir.

Jeg har min nougat liggende i kjøleskapet, så skjærer jeg bare av biter etterhvert som jeg skal spise.

Kos deg!

 

18 kommentarer til “Fransk nougat”

 1. Hei!
  Jeg har prøvd å lage fransk nougat uten å lykkes – massen ble for flytende.
  Varmer du sukkerlaken til en viss temperatur, eller er den klar etter 5 minutters koking?
  Vurderer å prøve din oppskrift 🙂
  Hilsen Trine.

  • Hei Trine!
   Jeg gjør akkurat som det står i oppskriften, koker i 5 minutter og så heller jeg den i en stråle ned i miksebollen, mens vispene går på full speed. Denne har iallfall fått helt perfekt konsistens hos meg! Lykke til!

 2. Hei, tenkte å prøve din oppskrift på nougat, ser veldig godt ut.
  Har sett flere oppskrifter hvor det skal være glukose. Er ikke det nødvendig?
  Lurer også på om jeg kan bruke en vanlig miksmaster eller om det må være en kjøkkenmaskin.

  • Hei Ingvild!
   Jeg har ikke prøvd å lage det med glukose, så jeg vet egentlig ikke hva forskjellen blir. Men mine ble iallfall gode 🙂 En helt vanlig miksmaster eller kjøkkenmaskin funker fint! Lykke til 🙂

  • Hei Renate. Nå har jeg hat mine i kjøleskapet i 2-3 uker og de er fremdeles skikkelig gode! Jeg tipper på at det går bra å ha dem bare på et forholdsvis kaldt sted også – om det blir fult i kjøleskapet.

 3. Mine ble heller ikke stive etter laaaaaang tid i kjøleskapet. Skjønner ikke hvorfor, for jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke (med unntak av bringebær, da jeg ikke hadde kjøpt inn det).

  • Hei Hege! Massen skal bli nesten helt stiv mens den piskes, så det høres ut som om det er noe som har gått feil der. Det er viktig å tilsette sukkerlaken i en tynn stråle mens vispen går på full styrke, slik at massen ikke blir for varm. For meg kan det høres ut som om massen ble for varm, men det er litt vanskelig å svare på. Og det at du ikke brukte bringebær skal ikke ha noe å si 🙂

  • Nei, bringebærene vet jeg at ikke hadde noen betydning. Mulig jeg skulle vispet hardere og lenger 🤔 Massen var veldig seig da jeg helte den i forma. Kjøler du ned sukkerlaken litt før du har den i eggehviten? Eller skal tynn stråle og kraftig pisking være tilstrekkelig for at det ikke blir for varmt? Mulig jeg prøver igjen en annen dag, for smaken var jo nydelig!

   • Nei, sukkerlaken skal ikke kjøles ned, men helles rett i i en tynn stråle, og da skal det være nok så lenge som det er en krafisg visp samtidig. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂

 4. Jeg lagde disse i går, første gang jeg har prøvd meg på fransk nougat. Jeg ble superfornøyd med resultatet!
  Og jeg synes denne oppskriften var av de enkleste jeg fant på nettet. Både med tanke på ingrediensene og selve måten å lage den på. Jeg hadde ikke alt som skulle i (manglet pistasjnøtter og frysetørkede bringebær) så jeg brukte kun mandler (brukte da 180g. mandler) og tørkede tranebær.
  Nougaten ble pen og hvit, og litt «julete» med de røde tranebærene. Helt perfekt til å gi bort i julegave, som jeg har tenkt til.
  Takk for en flott oppskrift 🙂

 5. Hei hei!
  Har lagd fransk nougat i kveld, himmelsk god👍👍👍, blir hele tiden trukket i retning av kjøleskapet ! Bruker oppskriftene dine svært ofte og er kjempefornøyd😋
  Fine ukemenyer som er til stor hjelp👍
  Fortsatt gode adventsdager🎄

  • He he he! Jeg har også gått skytteltrafikk mellom kjøleskapet (hvor nougaten ligger) og kjøkkenbenken (hvor verdens beste julekarameller ligger)! Så hyggelig å høre at du likte dem, og takk for veldig hyggelige ord! God adventstid til deg også!

 6. Dette må jeg prøve å lage! Kjøper som regel alltid bare den nougaten de selger på julemarkedene her i Frankrike. Kjæresten min blir kjempeglad om jeg setter i gang og kokkelerer på kjøkkenet med oppskrifter fra hans land (som vi også bor i) 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon