Hjemmelagd marsipan

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelagd marsipan

Mmmmmm….. Det er virkelig noe helt annet å spise hjemmelagd marsipan enn den du kjøper vakuumpakket i en pølse i den nærmeste dagligvarebutikken! Ikke for det, utvalget har absolutt litt bedre der også de siste årene, og du får nå kjøpt marsipan med mer enn 50 % mandler i – noe som jo egentlig bare skulle mangle. Den smaker ikke som din hjemmelagde for det! Den hjemmelagde er det dessuten rundt 60 % mandler i.

Å lage sin egen marsipan er både enkelt og morsomt. Jeg synes jeg får et bedre resultat når jeg bruker en mandelkvern istedenfor food processoren, men det kan like gjerne være gammel vane.Det blir litt mindre luft i mandelmassen når jeg bruker mandelkvernen. Jeg ville definitivt ikke latt mangelen av mandelkvern i kjøkkenskuffen stå i veien for marsipanlagingen. Til det blir resultattet – lagd i food processor eller mandelkvern – alt for godt!

Hjemmelagd marsipan
Dette trenger du for å lage ca. 40 kuler marsipan
450 g skåldede mandler*
250 g melis
2 eggehviter
100 g mørk sjokolade
2 ts delfiafett
hakkede mandler og sjokoladehjerter til pynt

* Skålder du mandlene dine selv, må du beregne litt flere mandler. Vei opp 500 gram. Hell kokende vann over mandlene og la dem ligge lenge nok til at skallet løsner. Hell av vannet og fjern skallet. Legg mandlene utover en stekeplate og la dem ligge på kjøkkenbenken til neste dag, slik at de rekker å tørke, eller tørk dem på 75 grader i stekeovnen i ca. 30 minutter.

Mal mandlene 2 ganger i en mandelkvern eller bruk en food processor og kjør knivene til mandlene har blitt helt finsmulete. Sikt inn melisen og rør inn eggehviten.

Del marsipanmassen i like store klumper. Her veier jeg dem opp til å veie 15 gram. Rull dem til kuler.

Smelt sammen sjokoladen og delfiafettet enten i mikrobølgeovn eller over vannbad. Dypp marsipankulene i sjokoladen.

Hakk opp mandler og dypp marsipankulene i mandlene eller plasser et sjokoladehjerte på toppen.

Hjemmelagd marsipanHjemmelagd marsipan Hjemmelagd marsipan Hjemmelagd marsipan

6 kommentarer til “Hjemmelagd marsipan”

  1. Kjære fru Timian. Du har så mange fine og spennende oppskrifter. Følger bloggen din. Skal gå i gang med å lage marsipan. Har alltid brukt like mye mandler som melis, noe jeg ser at du ikke gjør. Blir det bedre med mindre melis og blir » deigen» like bra å jobbe med? Ser i «alle» andre oppskrifter at det blir brukt50/50. Bare lurer. Vennlig hilsen Rigmor Hovind.

    • Hei Rigmor!
      Tusen takk for meldingen din. Marsipanene er enklest å jobbe med når det er like mye melis i den som mandler, men jeg synes den smaker best når det er mest mandler. Skal du forme avanserte ting, er det derfor best å bruke mer melis enn jeg har her. 🙂

  2. Jeg er i gang, fant denne fine oppskriften hos Fru Timian. Om jeg bruker mindre enn halvparten melis og tilsetter tragant, blir marsipanen da like lett å forme som det hadde vært 50/50 melis og mandler?

    • og det skulle jeg gjerne hatt et bra svar til godeste Lise, men jeg vet ikke. Kanskje noen andre vet? Eller kanskje du vet det selv nå og har lyst til å dele 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon