Sjakkruter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time + avkjøling

Porsjoner: 1

Sjakkruter

Jeg kan trygt fastslå at jeg er veldig mye mer entusiastisk overfor disse spiselige sjakkrutejulekakene enn jeg er til sjakkspilling. Kanskje om disse kakene hadde vært brettet og hensikten var å vinne land og spise kaker etterhvert som du vant nytt land. Det hadde vært et perfekt spill for meg!

Disse sjakkrutene er enkle å lage og deigen er veldig god å jobbe med. Det betyr også at disse er fine å lage hvis du skal ha med deg mer eller mindre tålmodige barn på julebaksten. Og det er, selvfølgelig, helt fritt frem for å lage andre mønster enn de tradisjonelle sjakkrutene.

Ingredienser

Sjakkrutene
300 g hvetemel
200 g smør mykt
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss bakekakao

Slik gjør du

Ha hvetemelet, smøret, sukkeret og vaniljesukkeret i en miksebolle og kjør det sammen til en deig. Du kan også bruke en matprosessor til dette.

Ta ut litt over halvparten av deigen og tilsett kakaoen i den deigen som er igjen og kjør kjøkkenmaskinen nok til at kakaoen blir blandet inn.

Del den lyse deigen i 5 like store deler og rull hver del ut til en pølse som er ca. 1 ½ cm i diameter. Den mørke deigen deler du i 4 like store deler og ruller ut til tilsvarende pølser. Plasser pølsene i en sjakkmønstret firkant, se bildene av de ferdige kjeksene. Klem pølsene litt sammen sånn at du fjerner eventuelle hull mellom dem.

Legg den store pølsen du nå har fått, i kjøleskapet i 30 minutter. Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Skjær pølsen i ca. ½ cm tykke skiver og legg dem over på to bakepapirkledde stekebrett. Stek kjeksene i ca. 10 minutter. Ta dem ut og la dem ligge på stekebrettet i noen minutter før du forsiktig legger dem over på en bakerist til avkjøling.

Oppbevares i en lufttett kakeboks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon