Pikekyss med hakket sjokolade og nøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pikekyss med hakket sjokolade og nøtter

Jeg spiser gjerne pikekyss hele året, for det er vel egentlig ikke en typisk julekake. Men her har jeg laget en litt julete versjon med hakket sjokolade og hasselnøtter.

Når du skal piske marengs av eggehviter og sukker, som vi gjør her, er det lurt å bruke et sukker som er ganske finkornet. Da vil det lettere smelte inn sammen med eggehvitene og du er sikret at det ikke blir bittesmå sukkerkorn i de ferdige pikekyssene. Er sukkeret du har hjemme litt grovt – som mange av de vanligste sukkermerkene du kjøper i dagligvarebutikken er – kan det være lurt å kjøre det rundt i en matprosessor først, slik at det blir finere.

Denne oppskriften blir nok til ca. 20 pikekyss.

Pikekyss med hakket sjokolade og nøtter

Oppskrift på pikeskyss med sjokolade og nøtter
20 stykker

3 eggehviter
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
¼ ts eddik
50 g hasselnøtter
50 g mørk sjokolade

Sett stekeovnen på 100 varmluft. Kle 2 med bakepapir.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk til hvitene begynner å tykne. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du hele tiden pisker. Når alt sukkeret er pisket inn, har du i eddiken. Pisk videre i ca. 5 minutter til eggehvitene har blitt blanke og glatte og sukkeret er oppløst.

Grovhakk hasselnøttene og sjokoladen og rør det inn for hånd til slutt. Fordel marengsen enten med teskjeer utover stekeplatene, eller ha den i en sprøytepose før du fordeler den. Det har jeg brukt her.

Stek pikekyssene i 1 ½ time. Ikke åpne stekeovnsdøra før det har gått minst 1 time. Da kan du sjekke om de er sprø eller ikke. Når de har blitt passe sprø, skrur du av varmen og lar stekebrettene stå inne i stekeovnen til den har blitt kald.

Pikekyss med hakket sjokolade og nøtter

God julebakst!

 

Jeg er nominert i klassen Årets Matblogger i årets Vixen Blogawards. Nå er det bare noen få dager igjen å stemme på! Jeg blir veldig glad hvis du har lyst til å stemme på meg! (Du kan stemme hver 12 time) Klikk deg inn her!

2 kommentarer til “Pikekyss med hakket sjokolade og nøtter”

    • Hei Mona! De bruker å ha helt fint sukker på MENY og en del Coop-butikker. Innimellom finner jeg det på Rema og Kiwi også. Tate & Lyle er et merke som har superfint sukker. DanSukker har også et eget superfint sukker, som altså er tilgjengelig enkelte steder. Hvis jeg trenger superfint sukker, og ikke har i skuffen, kjører jeg vanlig sukker i matprosessoren en liten stund. Funker det også. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon