Gule bomber

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Gule bomber

Du kan med en gang starte å glede deg til du har laget ferdig disse herrrrrrlige små suksesskakene, eller suksesstertene, om du vil! De er farlig gode! Så enkelt er det med den saken!

En av de mest populære oppskriftene på bloggen har i flere år vært suksesskaken min med garantert perfekt gul krem! Oppskriften på disse små kakene blir også levert med en suksessgaranti! Husk bare å lese gjennom hele oppskriften før du starter sånn at du får oversikten først.

Det er en litt fastere gul krem til disse små suksesstertene enn på den store kaken, for at den skal holde seg på plass. Ellers er fremgangsmåten for å lage kremen akkurat den samme.

Husets sønn konkluderte, etter å ha spist to kaker på to minutter, med at dette fra nå av er den eneste julekaken han trenger! Så da så!

Disse suksesskakene kan veldig gjerne lages hele året, bare så det er sagt!

Den geniale ideen med å lage suksesskake på denne måten, er det Trine Hansen, som driver bloggen Sweets 2 Share, som hadde.

Sjekk ut oppskriften min på GULE BOMBETOPPER her!

Oppskrift på små suksesskaker med perfekt gul krem

Nok til ca. 25 kaker

Selve kakene
450 g mandler
6 eggehviter
300 g sukker

Den gule kremen
6 eggeplommer
1 ¼ dl fløte
1 dl H-melk
1 ts vaniljesukker
150 g sukker
25 g maisenna
200 g kjøleskapskaldt smør

Smeltet sjokolade
50 g mørk sjokolade
10 g smør

Start med den gule kremen for den må avkjøles før den kan brukes mellom kakene.

Del eggene i hvite og gule. Ha gulene i en kasserolle sammen med fløte, melk, vaniljesukker, sukker og maisenna. Smøret deler du i terninger og setter til side.

Kok opp alle de andre ingrediensene mens du rører hele tiden. La det koke i ca. 1 minutt, til det blir tykt. Ta kjelen av varmen og rør inn smøret, litt etter litt, til det er helt rørt inn. For å være sikker på at det ikke blir med noen små rester av egg i den ferdige kremen, bruker jeg å ha kremen gjennom en sil så snart den er ferdigkokt. Legg plastfolie over bollen, helt ned til kremen og sett kremen i kjøleskapet.

Så er vi klare for kakene. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle 3 stekebrett med bakepapir.

Bruk en mandelkvern eller ha mandlene i en matprosessor og kjør til de blir helt smulete.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk til de blir hvite og begynner å forme seg i topper. Da tilsetter du sukkeret i en stråle mens vispene går rundt. Pisk til du får en helt blank og luftig marengs.

Rør inn mandlene.

Fest en riflete sprøytetupp som har ca. 1 ½ cm i diameter i en sprøytepose. Ha i mandlmassen og sprøyt små kaker som er mellom 5 og 6 cm i diameter. Så lenge som du bruker varmluft kan du steke alle tre brettene samtidig. Stek kakene i 11-13 minutter, til de begynner å bli litt brune rundt kantene. Ta ut brettene og la kakene ligge i ro i noen minutter, slik at de stivner, før du forsiktig legger dem over på et bakebrett.

Når både kakene og den gule kremen er avkjølt, er det klart for å sette dem sammen. Ha den gule kremen i en sprøytepose med samme tupp som den du bruke til kakene. Fordel kremen på halvparten av kakene og legg de andre over.

Smelt sjokoladen og smøret sammen og ha det i en liten sprøytepose. Fordel sjokoladen over kakene. Kakene holder seg fint i kjøleskapet noen dager. De er også veldig fine å fryse ned, og tiner igjen veldig fort.

Kos deg!

 

 

5 svar til “Gule bomber”

  1. Har faktisk lært meg at 1 mandel er ca 1 gram 😀 Så det var omtrent det samme det.
    Jeg prøver meg på disse nå, tror du de kan bli bra i små muffinsformer?

  2. Hei. Kan jeg tilsette noe stivelse av noe slag etter at kremen er kald? Den er litt løs til at jeg får lagd topper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon