Ingefærkjeks

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ingefærkjeks

Jeg elsker disse ingefærkjeksene. De er gylne og sprø, og med en bitte liten seighet i midten. Deilig! Og så har de sånn akkurat passe ingefærsmak i seg. Jeg falt pladask første gang jeg smakte dem!

Denne oppskriften tilhører ikke de klassiske 7 slagene, men har du lyst til å prøve noen nye julekaker, er disse et veldig godt alternativ.

Enkle å lage er de også.

Ingefærkjeks

Dette trenger du for å bake 20 ingefærkjeks
100 g romtemperert smør
250 g sukker
50 g brunt sukker
skall og saft av 1 sitron
1 dl kremfløte
300 g hvetemel
4 ts bakepulver
2 ts malt nellik
½ ts kardemomme
1 ts malt ingefær

1 eggehvite
25 g såldede mandler

Rør smør og begge sukkertypene luftig i en miksebolle. Det tar 5-6 minutter. Vask sitronen godt før du river det gule av skallet på den fine siden av rivjernet. Stopp miksmasteren og ha i sitronskallet i tillegg til sitronsaften og fløten og rør det inn.

Bland sammen det tørre og rør det inn til du har fått en jevn og fin deig. Dekk deigen med plastfolie og sett den i kjøleskapet over natten.

Sett stekeovnen på 125 grader og kle 2 stekeplater med bakepapir.

Del deigen i 20 like store deler og trill hver del ut til en kule. Fordel dem uteover 2 stekeplater. La det være god avstand mellom dem. Trykk dem flate før du pensler dem med en sammenpisket eggehvite. Hakk opp mandlene og dryss over.

Stek kakene i 30–35 minutter til de blir gyllenbrune. La dem avkjøles på en bakerist.

Ingefærkjeks Ingefærkjeks

God bakst!

8 kommentarer til “Ingefærkjeks”

 1. Hei og takk for kjempefin side!
  Jeg har nettopp forsøkt ingefærkakene og har spørsmål til oppskriften: Hvor mye sitron/skall skal det være – 1 sitron og/eller 2 ss? Og hva med steketiden, er det riktig med 125 grader?
  Takk for svar! Ps oppskriften var veldig fin, men det er greit med oppklaring på nevnte spørsmål!

  • Hei Gudrun!
   Her har det tydeligvis kommet sitron to ganger i oppskriften. Det skal være den hele sitronen – jeg skal fjerne de to spiseskjeene. Og ja, det er riktig med 125 grader, men det kan være at du finner ut at hos det fungerer det bedre på 135 grader. Steovner er forskjellige 🙂

 2. i oppskrifta står det at det skal være saft av en sitron + 2ss sitronsaft. Stemmer det, eller er det nok med saften av en sitron?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon