Sjokoladenøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokoladenøtter

Er ikke disse sjokoladenøttene fine? Jeg synes de ser ordentlig lekre ut! Gode er de også. Kombinasjonen av hasselnøtter og sjokolade er simpelthen perfekt! De har en ganske kraftig sjokoladesmak som er perfekt til en kopp te eller kaffe. Og så smelter de på tunga som alle gode julekaker bør gjøre. Kanskje disse blir din nye kakefavoritt til julebaksten?

Sjokoladenøtter

Dette trenger du for å bake ca. 80 sjokoladenøtter
75 g hasselnøtter
120 g smør, romtemperert
200 g brunt sukker
100 g sjokolade med 45% kakaoinnhold
75 g sjokolade med 70% kakaoinnhold
375 g hvetemel
2 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 store egg
1/2 dl melk
100 melis

Sjokoladenøtter

Fordel hasselnøttene på et stekebrett og bak dem i stekeovnen i ca. 10 minutter, til skallet begynner å falle av og nøttene bli brune. Ta dem ut og legg dem over i et rent kjøkkenhåndkle. Gni håndkleet på nøttene slik at alt løst skall faller av. La nøttene bli helt avkjølt.

Ha nøttene (uten alt det løse skallet) i en food processor og kjør det til smuler. Ha det over i en bolle og bland det med hvetemel, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker.

Pisk smør og brunt sukker til det blir kremaktig i en miksmaster, rundt 4-5 minutter. I mellomtiden smelter du sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn, og visper eggene lett sammen med melken.

Når smør og sukker er ferdig vispet, tilsetter du den smeltede sjokoladen, det tørre og egg- og melkeblandingen vekselvis mens mikseren går. Bland alt godt. Ta ut deigen og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i minimum 2 timer, til den er forholdsvis fast. Du kan gjerne la deigen ligge i kjøleskapet over natten.

Sett stekeovnen på 180 grader og kle 3-4 stekebrett med bakepapir.

Sikt melisen i en bolle for å forsikre deg om at det ikke er klumper i den. Ta deigen ut av kjøleskapet og del den i to. Den ene delen pakker du inn igjen og legger tilbake i kjøleskapet. Del resten av deigen i 40 biter og rull dem til kuler.

Ha dem i melisbollen og rull dem slik at alle sidene blir dekt. Rist av all overflødig melis før du setter dem på stekebrettet. La det være litt avstand mellom kulene.

Stekes midt i stekeovnen i 15-18 minutter. Skorpen skal være hard, men kjeksen skal fremdeles være myk inni. La kjeksene ligge på stekebrettet i noen minutter før du legger dem over på en bakerist og avkjøler dem helt. Gjenta med resten av deigen.

Du kan steke flere brett med kjeks samtidig. Da bruker du varmluft og steker på 160 grader.

Sjokolade- og hasselnøttmunnfullene kan oppbevares i en boks med bakepapir mellom lagene i 4-5 dager. De er også fine å fryse ned, og tiner på noen få minutter.

Sjokoladenøtter

9 kommentarer til “Sjokoladenøtter”

  1. Har så lyst til å lage disse til jul, ett av de syv slagene! Er det mulig å erstatte hasselnøttene med noe annet? 🙂 Jeg er allergisk mot nøtter utenom peanøtter…

  2. Hei Caroline!
    Kanskje du kan prøve med malte peanøtter istedenfor hasselnøtter. Tror det kan gi en god og spennende smak. Jeg hadde iallfall prøvd 🙂 Lykke til!

    • Ja, det kan de sikkert. Jeg har ikke all verdens til erfaring med glutenfi baking, men antar at det skal gå bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon