Hjemme hos en av mine barndomsvenninner, Ann Kristin, hadde de bestandig en svært boks med knallgode peppernøtter til jul! Og jeg elsket de peppernøttene! Kanskje ekstra mye fordi vi aldri hadde det hjemme hos oss?

Nå har jeg fått oppskriften, så nå er vi sikret den gode smaken hjemme hos oss også.

Dette er en kjempegod deig å jobbe med, så peppernøttene er veldig fine å lage hvis du skal ha med deg unger på julebaksten. Deigen trenger dessuten ikke å ligge kaldt over natten. Gi den en halvtime på kjøkkenbenken, så er den kald nok til å bli rullet ut til nøtter.

Peppernøtter

ca. 120 peppernøtter

250 g lys sirup
250 g sukker
½ dl fløte
75 g smør
3 ts malt anis*
½ ts pepper
½ ts bakepulver
480 g hvetemel

*Av en eller annen grunn har det plutselig blitt vanskelig å få tak i malt anis i de vanlige dagligvarebutikkene, og det er jo egentlig ganske så rart ettersom det brukes så mye malt anis i julekakene. Men, de flese butikkene selger hel anis, så om du ikke får tak i malt, kan du kjøpe hel og knuse den i en morter eller bruke en krydder/kaffekvern om du har det.

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft.

Ha sirup, sukker, fløte og smør i en stor kjele og kok opp. Rør rundt til alt smøret er smeltet.

Ta kjelen av varmen og rør inn alt det tørre. Bland gjerne alt det tørre først, så du er sikker på at det er godt blandet før du rører det inn.

Ta deigen ut av kjelen og pakk den i plastfolie. La den hvile på kjøkkenbenken i 30 minutter før du deler deigen i småbiter og ruller dem ut til små kuler.

Plasser dem, med litt avstand, på to bakepapirkledde stekebrett. Stek begge brettene samtidig. Stekes i ca. 15 minutter. De vil fremdeles føles ganske mye på utsiden, men vil hardne til når de avkjøles. Jeg liker mine peppernøtter best når de er ganske harde og sprø på utsiden, men fremdeles har en litt seig kjerne i midten. Vil du ha de harde helt gjennom, må du steke litt til.

Avkjøl peppernøttene på en bakerist.

Peppernøttene holder seg lenge i en lufttett kakeboks.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei – takk for at du deler!
    Jeg prøvde oppskriften din på peppernøtter i dag – det er rett som du skriver – deigen er veldig god å jobbe med for liten og stor=) MEN den var veldig søt – skal det virkelig være 500g sukker i disse?

    • Du har helt rett, Sissel! Det skal være 250 g! Beklager så mye! Det skulle stå 1/4 kg og ikke 1/2! beklager så veldig mye!

  2. Hm – ble ikke helt suksess. Var ikke noe bindemiddel her, så de var vanskelige å rulle. Jeg ga raskt opp, skar dem i firkanter. De fløt ut og ble veldig gode 😃, men helt flate.

    • Hei Liv! Nå har jeg akkurat laget peppernøttene en gang til for å være sikker på at jeg har skrevet alt riktig i oppskriften, og den fungerte akkurat like fint for meg denne gangen, så er det kanskje mulig at du har lest noe feil?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *