Jeg har allerede en veldig populær oppskrift på colapinner her på bloggen – knasende lette og sprø! Disse brune pinnene er i særdeles nær familie. Jeg har byttet ut det hvite sukkeret med brunt og jeg har erstattet nøttestrøsselen med flaksalt. Ikke mye salt, bare akkurat nok til at du kjenner det.

Det er befriende enkelt og kjapt å lage brune pinner!

Brune pinner

Oppskrift på brune pinner med flaksalt
ca. 40 pinner

200 g mykt smør
200 brunt sukker
1 ss sirup
1 egg – delt i gule og hvite
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel
en klype flaksalt

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Ha smøret, sukkeret og sirupen i en miksebolle og pisk det lett og luftig. Del egget i plomme og eggehvite og ha eggeplommen i miksebollen. Bland sammen det tørre, unntatt flaksaltet, i en annen bolle før du har det i miksebollen. Rør rundt til alt er godt blandet. Ikke pisk mer enn akkurat nødvendig.

Dryss et tynt lag hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen før du deler den i 4 like deler. Rull hver del ut til en pølse cirka like lang som stekebrettet ditt er bredt. Legg to pølser over på hvert stekebrett og klem dem flate.

Pisk lett sammen eggehvite og pensle de nå flatklemte pølsene. Dryss så over litt flaksalt. Her snakker vi ikke om store mengder, bare akkurat nok til at du kjenner den gode flaksaltsmaken.

Stek begge brettene samtidig i 12-14 minutter. Pinnene skal bli gyllenbrune. Ta ut brettene og la dem ligge helt i ro i noen minutter, slik at de begynner å stivne. Skjær dem så litt på skrått i pinner og legg dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.

Oppbevares i en tett kakeboks.

Brune pinner

God bakst!

 

Jeg er nominert i klassen Årets Matblogger i årets Vixen Blogawards. Nå er det bare noen få dager igjen å stemme på! Jeg blir veldig glad hvis du har lyst til å stemme på meg! (Du kan stemme hver 12 time) Klikk deg inn her!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *