Brune pinner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Brune pinner

Jeg har allerede en veldig populær oppskrift på colapinner her på bloggen – knasende lette og sprø! Disse brune pinnene er i særdeles nær familie. Jeg har byttet ut det hvite sukkeret med brunt og jeg kjørt på med massevis av hakkede pistasjnøtter og bittelitt flaksalt på toppen. Nam! Det er nesten umulig å gå forbi kakeboksen uten å ta med seg en liten bit.

Brune pinner er enkle å lage og deigen trenger ikke å hvile før du lager kakene.

Oppskrift på brune pinner med flaksalt
ca. 40 pinner

Deigen
200 g mykt smør
200 brunt sukker
1 ss sirup
1 egg – delt i gule og hvite
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel

Topping
40 g pistasnøtter
1-2 ss perlesukker
en klype flaksalt

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Ha smøret, sukkeret og sirupen i en miksebolle og pisk det lett og luftig. Del egget i plomme og eggehvite og ha eggeplommen i miksebollen. Bland sammen det tørre, unntatt flaksaltet, i en annen bolle før du har det i miksebollen. Rør rundt til alt er godt blandet. Ikke pisk mer enn akkurat nødvendig.

Dryss et tynt lag hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen før du deler den i 4 like deler. Rull hver del ut til en pølse cirka like lang som stekebrettet ditt er bredt. Legg to pølser over på hvert stekebrett og klem dem flate.

Pisk lett sammen eggehvite og pensle de nå flatklemte pølsene. Hakk opp pistasjnøttene og dryss både dem, perlesukkeret og flaksaltet over. Husk at det er bare bitte litt  flaksalt som skal til, bare for å få frem et lite hint.

Stek begge brettene samtidig i 12-14 minutter. Pinnene skal bli gyllenbrune. Ta ut brettene og la dem ligge helt i ro i noen minutter, slik at de begynner å stivne. Skjær dem så litt på skrått i pinner og legg dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.

Oppbevares i en tett kakeboks.

God bakst!

 

4 kommentarer til “Brune pinner”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon