Det blir liksom aldri for mye av de gode pepperkakesmakene nå, gjør vi vel? Jeg tenkte iallfall at det kunne være riktig så godt med noen saftige pepperkakecookies nå i adventstiden. Sprø på utsiden og akkurat litt mye inni. Første gang du lager dem kan det være lurt å steke noen kjeks først, bare for å finjustere hvor mange minutter de skal steke.

Kos deg!

pepperkakecookies-5

Oppskrift på pepperkakecookies med sjokolade og mandler
ca. 40 cookies

300 g mykt smør
125 g sukker
175 g brunt sukker
375 g hvetemel
1 ½ ts natron
1 ts vaniljesukker
½ flaksalt
1 ½ ts malt nellik
1 ts kardemomme
1 ½ ts malt anis
1 ts malt ingefær
1 omdreining på pepperkvernen
1 egg
125 g mørk sjokolade
125 g mandler

Sett stekeovnen på 190 grader og kle 3 bakebrett med bakepapir.

Del smøret i mindre biter og ha i en miksebolle sammen med begge sukkertypene og pisk til du får en luftig og forholdsvis lys masse.

Mens det piskes blander du sammen hvetemelet og alt krydderet – inklusive natronen. Ha det i miksebollen og kjør forsiktig rundt en gang eller to til det blir blandet inn. Ha i egget og pisk det inn. Ikke pisk mer enn du akkurat må.

Grovhakk sjokoladen, eller bruk «dråpesjokolade» og mandlene og rør det inn.

Fordel kakedeigen på stekebrettene. Har du en liten, gammeldags isskje med trå inni, er den helt topp å bruke til fordelingen. Hvis ikke, går det helt fint å bruke du litt store teskjeer også. Fordel deigen i små topper på brettene. La det være god avstand mellom dem, for de kommer til å flyte utover.

Stek kjeksene i 10-12 minutter, til de begynner å bli faste. La de ligge i ro på stekebrettet i noen minutter før du forsiktig legger dem over på en bakerist til avkjøling.

Oppbevares i en tett kakeboks.

pepperkakecookiespepperkakecookies-4pepperkakecookies-2

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *