Endelig! Her kommer det en oppskrift på sjokoladefudge på bloggen! Disse er kjempeenkle å lage. De siste årene har jeg fått helt dilla på å lage karameller med søt kondensert melk til jul – sjekk oppskriften her – så da tenkte jeg at jeg fikk teste å bruke samme grunnoppskrift til sjokoladefudge også. Og det funket riktig så bra!

Vil du teste lakriskaramell, klikker du deg inn her!

Jeg har et glass med gullstøv stående – som jeg fant i en fancy delikatessebutikk – som jeg gikk litt bananas med når jeg skulle pynte sjokoladefudgen. Det trengs ikke, bare så det er sagt. Men har du annen fin pynt liggende, er det bare å kjøre på. Det er jo tross alt jul!

Sjokoladefudge med pistasjnøtter

til en form på ca. 17 x 20 cm

1 boks søt kondensert melk – ikke Vikingmelk
150 g sukker – merk at jeg bruker mindre sukker her enn i de vanlige karamellene
125 g lys sirup
125 g smør
150 g sjokolade, rundt 55 % kakao
100 g pistasjnøtter
evt. litt gulldryss

Kle en form på ca. 20 x 17 cm med bakepapir.

Ha den søte kondenserte melken i en tykkbunnet kasserolle sammen med sukker, sirup og smør og kok opp på medium varme under konstant røring. La det koke i 10-12 minutter, også det under omrøring, til massen har blitt gyllenbrun og du kjenner at den begynner å tykne.

Bruker du steketermometer, skal massen bli 116 grader. Du kan også sjekke om den er ferdigkokt ved å ta litt karamell på en teskje og så dyppe den i kaldt vann. Kan du samle karamellen sammen og lage en kule, er den ferdig. Hvis ikke, koker du litt til.

Mens karamellen koker, hakker du opp sjokoladen.

Ta kasserollen av varmen og rør inn 100 g av sjokoladen. Rør til alt er smeltet inn. Tilsett ca. 75 g av pistasjnøttene og rør dem inn også.

Hell karamellen over i formen og fordel den jevnt utover. Dryss over resten av sjokoladen og pistasjnøttene og eventuelt gullstøv.

Sjokoladefudgen trenger ca. 2 timer på å stivne nok til at du kan skjære i den og at den fremdeles holder fasongen.

Oppbevares fint i romtemperatur. Jeg bruker bare å legge plastfolie over formen og så skjære av biter etterhvert.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *