Havreflarn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Havreflarn

Vi brukte bestandig å ha boksen full av havreflarn til jul! Det er lettlaget og skikkelig godt, og det må jo være en god kombinasjon.

Oppskriften jeg bruker er fra en mammas gamle kokebøker, og der står det faktisk at havreflarn er det svenske navnet mens de i Norge heter blondebrød. Det har jeg aldri hørt før, så her må vi vel konkludere med at vi har blitt totalsjarmert av svenskene.

Når du har laget røren, er det lurt å lage en prøvekjeks først for å vite at alt stemmer og at kjeksene er passe store. Her i originaloppskriften står det at dersom kjeksene ikke holder sammen etter at de er stekt og avkjølt, kan det tilsettes et egg. Det har jeg aldri gjort, men da vet du det.

Disse havreflarnene kan veldig lett gjøres glutenfrie også. Da erstatter du hvetemelet med maisennamel.

Oppskrift på havreflarn eller blondebrød

ca. 35 kjeks

200 g mykt smør
200 g sukker
200 g lettkokte havregryn
20 g (1 ss) hvetemel

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Pisk smør og sukker hvitt. Skrap ned bollen en gang eller to sånn at alt blir pisket med. Ha i havregrynene og hvetemelet og rør det inn. Det kan du godt gjøre for hånd.

Sett en liten topp på et bakepapirkledd stekebrett og stek en prøvekake, se teksten litt lenger opp. Stekes i 10-12 minutter.

Ta ut brettet og la kjeksen ligge i ro til den stivner. Da legger du den forsiktig over på en bakerist til avkjøling.

Så kan du steke resten av kakene.

Havreflarnene holder seg fint i en lufttett boks!

 

6 kommentarer til “Havreflarn”

  1. Disse skal jeg prøve 👍Har laget TO porsjoner brente kryddernøtter, og de går unna ! Flotte julegaver også ! Skal lage små suksess-kaker i dag. Mange gode oppskrifter du har 👍og veldig godt beskrevet oppskrifter! God jul ♥️

    • SÅ hyggelig å høre, Anne! Jeg har store planer om å lage kryddernøttene i morgen. Elsker dem!!!!! Riktig god jul til deg også 🙂

  2. Navngivning er alltid interessant, syns jeg. Jeg er vokst opp med navnet “blondekaker” på disse her. Har oppskriften fra en kokebok utgitt på 60-tallet og der brukes potetmel i stedet for hvetemel. (Gyldensdals lille kokebok. Hva skal vi ha til middag.) Også et godt alternativ for cøliakiere. Nå ble jeg inspirert til å gjenoppdage blondekakene!

    • Kanskje det er samme oppskriftsbok vi har det fra? Jeg har bare to sider som mamma tok bilde av og sendte meg, og skrifttypen tyder på at det var skikkelig gamle saker 🙂 Men godt, da! God bakst! Riktig god jul til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon