Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 20

Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!

Disse kokosmakronene er knallgode! De blir bestandig sprø utenpå og herlig seige midt i, og de flyter garantert ikke utover!

Istedenfor å piske eggedosis, som det ofte gjøres når man lager kokosmakroner, varmer jeg opp eggehviter i en kasserolle sammen med sukker, vanilje og kokos. Og denne oppvarmingen garanterer deg at makronene beholder formen perfekt under stekingen!

Jeg sier bare: bak i vei og nyt!

Ingredienser

4 eggehvite(r)
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g kokos

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha eggehvitene i en kasserolle og pisk dem lett til de begynner å skumme litt. Ha i sukkeret og kokosmassen. Sett kasserollen på middels varme og rør godt i bunnen hele tiden. La massen varmes opp til den tykner. Den skal ikke koke, så ta kasserollen av varmen når massen er så varm at du akkurat ikke greier å stikke fingeren nedi.

Bruk to skjeer, eller en liten gammeldags isskje, til å fordele makronene som små topper/kuler på stekebrettet. Glatt eventuelt ut massen med fingrene før du setter brettet i stekeovnen og steker i 10-12 minutter.

Makronene skal ha gyllenbrune flekker rundt om. De kjennes fremdeles litt myke ut når jeg tar dem ut, men de vil fastne i formen når de blir kalde, så sett dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.

Oppbevares i en lufttett kakeboks. De er også fine å fryse ned.

gode-kokosmakroner
kokosmakroner

42 kommentarer til “Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!”

  • Hei Gerd. Kan det være at eggehvitene dine var litt små sånn at det ble litt for mye kokos i forhold til eggehvite og at det dermed ikke er nok væske til å samle massen?

 1. Åh wow! Disse var de beste kokosmakroner ever! Jeg fikk tak i eggehvite på flaske og regnet ca 40 gram på en eggehvite. Fulgte oppskriften din ellers til punkt og prikke, og de ble helt fantastiske! Kommer til å lage flere av disse denne jula 🙂

 2. Helt nydelige, beste jeg noen gang har laget. Røren ble litt tynn så jeg ble bekymret. Avkjølte røren og den ble helt perfekt

 3. De beste kokosmakroner ever !
  Lurer på om jeg kan bruke samme oppskrift, men bytte kokos med malte hasselnøtter ?

  • SÅ hyggelig å høre, Jorun! Spennende å prøve! Jeghar ikke prøvd, så vet ikke hvordan det går, men det høres veldig godt ut!

 4. Hvordan kokos bruker du, Jeg bor i USA og jeg kjopte sot kokos men de ble flare, kankje forsoke usot kokos

  • Hei Guri!
   Jeg bruker en helt plain kokosmasse som ikke er tilsatt noen ting. Bare revet kokos. Det er vel i grunn den eneste versjonen som er å få kjøpt i Norge også, tror jeg 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon