Det heter seg at det er mange veier som fører til Rom – eller alle, for å være riktig – og på samme vis er det mange ulike oppskrifter og fremgangsmåter som gir veldig gode kokosmakroner.

Jeg har allerede to kokosmakronoppskrifter liggende ute her på bloggen. Denne oppskriften synes jeg er veldig god, men det er en del som sliter med at den flyter utover. Denne bruker jeg litt kokosolje i, bare for å understreke kokossmaken.

Dagens versjon lager jeg på en litt annen måte. For istedenfor å piske eggedosis, bruker jeg bare eggehviter som jeg så varmer opp i en kasserolle sammen med sukker, vanilje og kokos.

Denne oppvarmingen, før stekingen, garanterer deg at makronene beholder formen perfekt under stekingen!

kokosmakroner-2

Oppskrift på kokosmakroner
20 makroner

4 eggehviter
200 g sukker
1 ts vaniljesukker – helt med ekte vanilje i
200 g kokosmasse

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha eggehvitene i en kasserolle og pisk dem lett til de begynner å skumme litt. Ha i sukkeret og kokosmassen. Sett kasserollen på middels varme og rør godt i bunnen hele tiden. La massen varmes opp til den tykner. Den skal ikke koke, så ta kasserollen av varmen når massen er så varm at du akkurat ikke greier å stikke fingeren nedi.

Bruk to skjeer, eller en liten gammeldags isskje, til å fordele makronene som små topper/kuler på stekebrettet. Glatt eventuelt ut massen med fingrene før du setter brettet i stekeovnen og steker i 10-12 minutter.

Makronene skal ha gyllenbrune flekker rundt om. De kjennes fremdeles litt myke ut når jeg tar dem ut, men de vil fastne i formen når de blir kalde, så sett dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.

Oppbevares i en lufttett kakeboks.

gode-kokosmakronerkokosmakroner

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Det ser ut som om det er vaniljefrø i kokosmakronene på bildene. Stemmer det? Står ikke noe om det i oppskriften, men jeg tenker at det kanskje kan være en fin smakskombo… 🙂

  • Det stemmer på en prikk, Christine 🙂 Jeg har glemt å ta det med i oppskriften. Legger det inn med en gang. Jeg bruker hjemmelaget vaniljesukker med ekte vanilje i.

 2. Hvor mange grader steker du disse på? vil gjerne prøve denne oppskriften,da kokosmakroner er de beste julekakenee. synes jeg:-).

  • Jeg har akkurat laget hvitløksmajones nå, som er supergodt til ribberestene på første juledag. Ellers er vaniljekrem bra. Eller så kan du fryse dem ned å bruke dem i bakst, for eksempel 🙂

   • En perfekt match der altså, Sven! Kanskje jeg må finne fattigmann frem fra glemselen igjen til neste år. Tror kanskje ikke at det er så mange som lager det lenger. Men det er jo veldig godt 🙂

  • Jeg lager Spagetti Carbonara som lettvint og rask middag den dagen jeg lager kokosmakroner. God match for å utnytte råvarene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *