Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!
Disse kokosmakronene er knallgode! De blir bestandig sprø utenpå og herlig seige midt i, og de flyter garantert ikke utover!
I tillegg til at de er superdupergode – og derfor har vært en av de mest leste juleoppskriftene på bloggen i mange år – er de veldig kjappe og enkle å lage. Du trenger fire ingredienser, en kasserolle og en stekeovn.
LES MER! Sånn lager du SEIGE KRANSEKAKESTENGER!
Istedenfor å piske eggedosis, som det ofte gjøres når man lager kokosmakroner, varmer jeg opp eggehviter i en kasserolle sammen med sukker, vanilje og kokos. Og denne oppvarmingen garanterer deg at makronene beholder formen perfekt under stekingen!
Jeg sier bare: bak i vei og nyt!

Ingredienser
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g kokos
Slik lager du kokosmakroner som er sprø utenpå og seige inni
Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Ha eggehvitene i en kasserolle og pisk dem lett til de begynner å skumme litt. Ha i sukkeret og kokosmassen. Sett kasserollen på middels varme og rør godt i bunnen hele tiden. La massen varmes opp til den tykner. Den skal ikke koke, så ta kasserollen av varmen når massen er så varm at du akkurat ikke greier å stikke fingeren nedi.
Bruk to skjeer, eller en liten gammeldags isskje, til å fordele makronene som små topper/kuler på stekebrettet. Glatt eventuelt ut massen med fingrene før du setter brettet i stekeovnen og steker i 10-12 minutter.
Makronene skal ha gyllenbrune flekker rundt om. De kjennes fremdeles litt myke ut når jeg tar dem ut, men de vil fastne i formen når de blir kalde, så sett dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.
Oppbevares i en lufttett kakeboks. De er også fine å fryse ned.



Skal lage disse til og med 45 barn på skolen. Kan jeg lage røra dagen før?
Hei Liv-Henny. Jeg har ikke prøvd det før og er litt usikker på hvordan den er når den er kald, men vil tro at det skal gå bra.