Disse kokosmakronene er knallgode! De blir bestandig sprø utenpå og herlig seige midt i, og de flyter garantert ikke utover!
Istedenfor å piske eggedosis, som det ofte gjøres når man lager kokosmakroner, varmer jeg opp eggehviter i en kasserolle sammen med sukker, vanilje og kokos. Og denne oppvarmingen garanterer deg at makronene beholder formen perfekt under stekingen!
Jeg sier bare: bak i vei og nyt!
Oppskrift på kokosmakroner
20 makroner
4 eggehviter
200 g sukker
1 ts vaniljesukker – helt med ekte vanilje i
200 g kokosmasse
Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Ha eggehvitene i en kasserolle og pisk dem lett til de begynner å skumme litt. Ha i sukkeret og kokosmassen. Sett kasserollen på middels varme og rør godt i bunnen hele tiden. La massen varmes opp til den tykner. Den skal ikke koke, så ta kasserollen av varmen når massen er så varm at du akkurat ikke greier å stikke fingeren nedi.
Bruk to skjeer, eller en liten gammeldags isskje, til å fordele makronene som små topper/kuler på stekebrettet. Glatt eventuelt ut massen med fingrene før du setter brettet i stekeovnen og steker i 10-12 minutter.
Makronene skal ha gyllenbrune flekker rundt om. De kjennes fremdeles litt myke ut når jeg tar dem ut, men de vil fastne i formen når de blir kalde, så sett dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.
Oppbevares i en lufttett kakeboks.
Det ser ut som om det er vaniljefrø i kokosmakronene på bildene. Stemmer det? Står ikke noe om det i oppskriften, men jeg tenker at det kanskje kan være en fin smakskombo… 🙂
Det stemmer på en prikk, Christine 🙂 Jeg har glemt å ta det med i oppskriften. Legger det inn med en gang. Jeg bruker hjemmelaget vaniljesukker med ekte vanilje i.
Hvor mange grader steker du disse på? vil gjerne prøve denne oppskriften,da kokosmakroner er de beste julekakenee. synes jeg:-).
Det står 180 grader i oppskriften, Gerd! Ja, jeg synes også at kokosmakroner er veldig godt 🙂
Forslag til hva man kan bruke eggeplommene til?
Jeg har akkurat laget hvitløksmajones nå, som er supergodt til ribberestene på første juledag. Ellers er vaniljekrem bra. Eller så kan du fryse dem ned å bruke dem i bakst, for eksempel 🙂
I fattigmann bruker du bare eggeplommer.
En perfekt match der altså, Sven! Kanskje jeg må finne fattigmann frem fra glemselen igjen til neste år. Tror kanskje ikke at det er så mange som lager det lenger. Men det er jo veldig godt 🙂
Jeg lager Spagetti Carbonara som lettvint og rask middag den dagen jeg lager kokosmakroner. God match for å utnytte råvarene.
Det var lurt, BrittR! Takk for godt tips!
Hei Fru Timian
Desse blei heilt perfekte! Nydeleg smak. Takk for kjempegode oppskrifter!
Herlig, Tordis 🙂
Jeg lager fløteis av eggeplommene!
Perfekt kombinasjon 🙂
Blir skikkelig god eggerøre med ekstra plommer også 🙂
Definitivt, Titti 🙂
Eggeplomme-marengs er også greit å lage etterpå ,men trenger bare 3 plommer til en opsjon . Smeller i munnen 😊
Høres kjempegodt ut, Mona!
Koster det å være medlem her?
Hei Torill! Her ligger alle oppskrifter gratis tilgjengelig og du er hjertelig velkommen til å bruke dem så ofte som mulig 🙂
Oppbevar dem i fryseren. De tiner raskt, orkan serveres etter 5min. De er seige og gode, som nybakte, og blir ikke tørre!
Perfekt, Alice Lohne!
Har akkurat laget disse kokosmakronene, sprø på toppen og myk inni, nydelig . Det jeg lurer på er om jeg fryser de, forblir de så sprø på toppen, eller mykner de ?? Takk for svar😊
Jeg har ikke prøvd å fryse dem, Inger, men kanskje det er noen andre som har erfaring med det.
Disse er helt fantastisk gode 🙂
TUsen takk, Karoline!
Hva er forskjellen på kokosmakroner og kokostopper?
Det vet jeg ikke, Dil.