Brune mandelkjeks

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Brune mandelkjeks

Disse mandelkjeksene er nye av året her i huset, og de har falt skikkelig godt i smak. De er kjappe og enkle å lage – deigen må ligge i kjøleskapet over natta – men jeg kaller dem kjappe for det. Deigen ruller jeg til to pølser som jeg så skjærer i skiver og steker.

Istedenfor vanlig hvitt sukker, bruker jeg mykt, brunt sukker i disse. Det gir en nesten nøtteaktig smak på deigen. Blir rett og slett veldig godt.

Brune mandelkjeks

Dette trenger du for å lage c. 100 mandelkjeks
75 g skåldede mandler
125 g mykt smør
150 g mykt brunt sukker
1 ts vaniljesukker
225 g hvetemel
¼ ts bakepulver
1 stort egg

Dersom du ikke har ferdg skåldede mander, starter du med skåldingen. Ha mandlene i en bolle og hell over godt med kokende vann. La dem ligge der til du kan kjenne at skallet løsner. Hell ut vannet og fjern skallet.

Pisk smør, brunt sukker og vaniljesukker til det blir luftig. Det tar 5–6 minutter. Pisk inn egget. Bland sammen hvetemel, bakepulver og mandler og rør det inn på lav hastighet akkurat nok til at alt blir blandet.

Del deigen i to rull hver del i plastfolie til en pølse på ca. 4 ½ cm i diameter. Jeg bruker å putte mine inn i tomme kjøkkenpapirruller før jeg så legger dem inn i kjøleskapet til avkjøling over natten.

Skjær kjeksene i ca. 3 mm tynne skiver med en skarp kniv og legg dem på bakepapirkledde stekebrett med litt avstand mellom. Dersom deigen blir for myk mens du holder på, legger du den i fryseren igjen. Det er lurt å vende på pølsen når du skjærer i den slik at den holder seg rund.

Stek kjeksene på 180 grader varmluft i 12–15 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Brune mandelkjeks

Blir så fint mønster av de skåldede mandlene.

Brune mandelkjeks

God bakst!

2 kommentarer til “Brune mandelkjeks”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon