Marvpostei

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Marvpostei

Har du lagd marvpostei noen gang? Du vet de makronfylte sandkakene som du kan se i bakeridiskene stort sett hele året. For marvpostei er egentlig ikke julebakst, men en liten godsak som passer hele året. Det vil nok allikevel være mest naturlig for de fleste av oss å lage dem til jul. Det er liksom da kakespisingen er på sitt høyeste nivå.

Jeg simpelthen elsker mandelfyllet i disse små posteiene. Snadder!

Marposteien går veldig fint å fryse ned for så ta opp litt etterhvert som du trenger dem.

Denne oppskriften er sterkt inspirert av en oppskrift av Henriette Schønberg Erken fra hennes bok: “Liten kokebok” fra den gang kokebækene inneholdt mange hundre oppskrifter og nesten ingen bilder. Det står ingen utgivelsesdato inne i boka, men gammel, det er den.

Marvpostei

Dette trenger du for å lage ca. 25 marvposteier

Deig
250 g kaldt smør
250 g hvetemel
1 eggeplomme
¼ dl konjakk (kan utelates)
¼–½ dl vann 

Fyll
250 g mandler
250 g melis
4 eggehviter

Del smøret i terninger og smuldre det sammen med hvetemelet. Tilsett eggeplommen, konjakken og akkurat nok vann til at du greier å samle deigen. Pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.

Smør 25 sandkakeformer med smør eller formfett. Gjem unna litt av deigen slik at du har til deigstrimlene på toppen. Del opp resten i 25 like store deler. Klem dem ut i sandkakeformene. Sett dem inn i kjøleskapet mens du kjevler ut resten av deigen og lager fyllet.

Kjevle ut deigen mellom to lag plastfolie med litt mel og skjær den i strimler. Hver postei skal ha 2 tynne strimler på 6 cm deig. Legg det i kjøleskapet.

Mal mandlene i en mandelkvern eller kjør dem til smuler i en food processor. Ha i melisen og bland det sammen.

I en helt ren miksebolle stivpisker du eggehvitene før du blander dem med mandelblandingen. Fyll sandkakeformene ¾ full med mandelmassen.

Legg deigstimlene på toppen. Stek marvposteiene på nederste rille i stekeovnen på 200 grader i 20–25 minutter.

La posteinene være i formene i noen minutter før du forsiktig hvelver dem ut og lar dem avkjøles på en bakerist.

Marvpostei

Oppbevar marvposteiene i en lufttett kakeboks eller frys dem ned.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon