Lakriskaramell

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter + 2 timer avkjøling

Porsjoner: 1

Lakriskaramell

Jeg er et lakrismenneske! Elsker lakris! Har alltid gjort det og jeg tipper på at jeg alltid kommer til å elske det. Nå har jeg laget lakriskarameller som smaker farlig godt! Jeg bruker samme oppskrift som når jeg lager disse kjempegode karamellene (sponset link) og så tilsetter jeg rålakrispulver. Det får du kjøpt i enkelte velassorterte dagligvarebutikker, kanskje i noen helsekostbutikker og i kjøkkenbutikker. Jeg tror faktisk også at det går an å bruke Hockeypulver – du vet sånn godteri som vi spiste da vi var små (jeg spiste det iallfall). Jeg har ikke prøvd med Hockeypulver, men som jeg husker smaken, er den ganske så lik det rålakrispulveret. Så prøv det om du ikke får tak i rålakrispulver.

Ingredienser

Lakriskaramellene
1 boks søt kondensert melk ikke vikingmelk
200 g sukker
125 g lys sirup
125 g smør
6 ts rålakrispulver + litt til dryssing
gulldryss evt.

Slik gjør du

Kle en form på ca. 20 x 17 cm med bakepapir.

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle og kok opp på medium varme under konstant røring. La det koke i 10-12 minutter, også det under omrøring, til massen har blitt gyllenbrun og du kjenner at den begynner å tykne.

Bruker du steketermometer, skal massen bli 116 grader. Du kan også sjekke om den er ferdigkokt ved å ta litt karamell på en teskje og så dyppe den i kaldt vann. Kan du samle karamellen sammen og lage en kule, er den ferdig. Hvis ikke, koker du litt til.

Hell karamellen over i formen og fordel den jevnt utover. Vær forsiktig, for dette er kjempevarmt. La karamellen stå i 2-3 minutter før du drysser et tynt lak med lakrispulver over. Her har jeg også drysset over noen gullflak. De er definitivt ikke nødvendige for smaken.

Karamellen trenger ca. 2 timer på å stivne nok til at du kan skjære i den og at den fremdeles holder fasongen.

Karamellen oppbevares fint i romtemperatur. Jeg bruker bare å legge plastfolie over formen og så skjære av biter etterhvert.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon