Juleverksted

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Juleverksted

Samle sammen troppene og inviter til juleverksted! Det er definitivt den hyggeligste måten å lage julebaksten på – det synes i alle fall jeg.

Her om dagen stimlet vi sammen en gjeng på Verkstedet og lagde oss gjennom 6 (eller ble det egentlig 9) slag i løpet av noen trivelige timer. 3 damer, 5 unger, 6 deiger, julesanger (som måtte slås av etter en stund – vi greide å skape nok lyd selv) og bøtter av god stemning. Sånt blir det gode kaker av!

Dette lagde vi: Fløtekarameller, krumkaker, risboller, søt gjærbakst (hvetestenger, boller med marsipan, makronboller, skolebrød – alt av samme deig), Sarah Bernard og pepperkaker.

Vi hadde med oss 2 deiger hver.

Juleverksted

Pepperkakebaksten gikk unna i et forrykende tempo! Her er Andreas, Adrian, Lea, Andrea og Michelle.

PS! Det lange krøllete håret til Adrian var oppsatt i strikk det også. Men ikke når fotografen knipset.

Juleverksted

Nytt av året var pepperkakevafler! Når du ser bunken bak, skjønner du at at det ble nok pepperkaker til alle!

Oppskriften på pepperkakene finner du her.

Juleverksted

Monica fordeler sjokoladekremfyllet på Sarah Bernardene mens Michelle prøvesmaker en krumkake.

Oppskriften på hvetestenger finner du her og oppskriften på skolebrød finner du her.

Juleverksted Juleverksted

Gro Annett sto for krumkakestekingen. En skikkelig tålmodighetsprøve når et stort antall skal stekes opp! Ble fine og gode da. Oppskriften finner du her. 

Juleverksted

Skikkelig sprø og gode!

Juleverksted

Startskuddet for karamellkokingen!

Juleverksted

Det tar sin tid å koke fløtekarameller!

Juleverksted

Det er bestandig klinete og litt skummelt å få den fryktelig varme karamellen over i de formene den skal være, når den er ferdigkokt. I år brukte vi en spruteflaske til jobben. Det fungerte veldig bra – mye bedre enn to teskjeer som jeg bestandig har brukt før. Første klem på spruteflaska medførte en prosjektil rett på fotografen. Utenom det, gikk det smertefritt.

Oppskriften på karamellene kommer på bloggen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon