Juleverksted
Samle sammen troppene og inviter til juleverksted! Det er definitivt den hyggeligste måten å lage julebaksten på – det synes i alle fall jeg.
Her om dagen stimlet vi sammen en gjeng på Verkstedet og lagde oss gjennom 6 (eller ble det egentlig 9) slag i løpet av noen trivelige timer. 3 damer, 5 unger, 6 deiger, julesanger (som måtte slås av etter en stund – vi greide å skape nok lyd selv) og bøtter av god stemning. Sånt blir det gode kaker av!
Dette lagde vi: Fløtekarameller, krumkaker, risboller, søt gjærbakst (hvetestenger, boller med marsipan, makronboller, skolebrød – alt av samme deig), Sarah Bernard og pepperkaker.
Vi hadde med oss 2 deiger hver.
Pepperkakebaksten gikk unna i et forrykende tempo! Her er Andreas, Adrian, Lea, Andrea og Michelle.
PS! Det lange krøllete håret til Adrian var oppsatt i strikk det også. Men ikke når fotografen knipset.
Nytt av året var pepperkakevafler! Når du ser bunken bak, skjønner du at at det ble nok pepperkaker til alle!
Oppskriften på pepperkakene finner du her.
Monica fordeler sjokoladekremfyllet på Sarah Bernardene mens Michelle prøvesmaker en krumkake.
Oppskriften på hvetestenger finner du her og oppskriften på skolebrød finner du her.
Gro Annett sto for krumkakestekingen. En skikkelig tålmodighetsprøve når et stort antall skal stekes opp! Ble fine og gode da. Oppskriften finner du her.
Skikkelig sprø og gode!
Startskuddet for karamellkokingen!
Det tar sin tid å koke fløtekarameller!
Det er bestandig klinete og litt skummelt å få den fryktelig varme karamellen over i de formene den skal være, når den er ferdigkokt. I år brukte vi en spruteflaske til jobben. Det fungerte veldig bra – mye bedre enn to teskjeer som jeg bestandig har brukt før. Første klem på spruteflaska medførte en prosjektil rett på fotografen. Utenom det, gikk det smertefritt.
Oppskriften på karamellene kommer på bloggen!