Aprikosfylte marsipanbrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Aprikosfylte marsipanbrød

Kjenner du at tiden frem til jul begynner å bli litt knapp men har lyst på litt snadder for det? Her er løsningen! Her jukser jeg såpass mye at jeg bruker ferdigkjøpt marsipan. Som betyr at dette går rasende fort å lage. Resultatet er et ordentlig konfektmakeri verdi. Det er rett og slett knallgodt!

Apropos knallgode ting, finner du oppskriften på sjokolade- og hassenøttnøtter her og kokosmakronene mine her.

Aprikosfylte marsipanbrød

Dette trenger du for å lage 3 marsipanbrød
400 g marsipan med minimum 50% mandler
2 ss Cointreu eller annen likør
75 g tørkede aprikoser, finhakket
50 g mandler, finhakket
100 g mørk sjokolade
strøssel

Nå er det fullt mulig å få kjøpt god marsipan i de aller fleste dagligvarebutikker. Klem marsipanpølse litt flat og kna inn Cointreuen før du arbeider inn aprikosene og mandlene. Rull ut til 3 pølser.

Smelt sjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovn. La den avkjøles en liten stund før du bruker en pensel og pensler sjokoladen rundt marsipanpølsene. Legg dem forsiktig over på en bakerist. Dryss med strøssel og la sjokoladen tørke helt. Her bruker jeg et sølv- og gullstrøssel som jeg fant i en vanlig dagligvarebutikk i Sverige.

Pakk pølsene inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet. Der holder de seg godt i flere uker.

Skjær pølsene i skiver og spis!

Aprikosfylte marsipanbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon