De beste julekakene
Det er nesten helt umulig å velge ut noen få julefavoritter. Jeg har jo så mange favoritter at jeg må lage ulike julekaker hvert år sånn at jeg får lagd dem alle! Noen lager jeg dog hver år. Blir for mye med 20-30 ulike slag til jul, samme hvor glade vi er i de sprø, søte og smørfylte kulekakene.
Her er noen av de julekakene jeg har hatt på bloggen tidligere. Jeg kommer helt sikkert til å lage minst én oppsummering til med gode, gamle klassikere, før julaften kommer, så det er bare å følge med!
Perfekte kokosmakroner skal være sprø utenpå, og være litt småseige inni. Nesten som Bountysjokoladen. Og apropos den, så er det ingenting i veien for å dyppe disse kokosmakronene i smeltet sjokolade heller.
Dette er virkelig én av de store klassikerne – sprø sandkaker fulle av godt smør og mandler! Oppskriften er opprinnelig Ingrid Espelid Hovig sin.
Kombinasjonen av hasselnøtter og sjokolade er simpelthen perfekt! De har en ganske kraftig sjokoladesmak som er perfekt til en kopp te eller kaffe. Og så smelter de på tunga som alle gode julekaker bør gjøre.
Sirupssnipper er én av de kakene jeg må lage til hver jul! De er så gode og er definitivt den store favoritten til husets 11-åring! (Hun kan vel egentlig kalle alle julekakene som sin favoritt!)
Biscotti kan jo gjerne spises hele året, gode som de er. Til jul gir jeg dem gjerne litt ekstra smak av jul.
Sprø, hvite kakemenn er hele barndommens store, store favoritt! Mamma lagde bestandig voldsomme mengder som forsvant veldig fort.
Med så lite konditortålmodigheten som jeg har, skjer det både titt og ofte at jeg avlutter hele berlinerkransbakingen med å lage berlinernøtter. De smaker akkurat like godt og går 1000 ganger fortere å lage. Det kan vi like!
Disse kjeksene var et nytt bekjentskap for meg i fjor og de er kjempegode! Ekstra fine synes jeg de er også ettersom jeg har en så fin snøkrystallutstikker som jeg bruker. Du kan selvfølgelig bruke akkurat den utstikkerformen som du vil!
Kanskje du finner deg noen nye favoritter her du også!