Pepperkakemuffins med blåmuggostkrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 12

Pepperkakemuffins med blåmuggostkrem

Helt siden jeg smakte pepperkake og blåmuggost første gang, har jeg elsket den smakskombinasjonen! Det er noe med det søte og krydrete mot den litt skarpe og salte osten som er riktig så fortryllende! Jeg var derfor ganske spent på om det vile funke å overføre smakene til pepperkakemuffins også, og det synes jeg jammen meg det gjorde!

Pepperkakemuffinsene er en tradisjon å lage til jul, og vanligvis bruker jeg å ha en søt kremostglasur på toppen av dem. Og jeg vil nok fortsette å lage dem også, gode som de er. Så fra nå av blir det pepperkakemuffins med to ulike toppinger hjemme hos oss!

LES MER! Sånn lager du pepperkakemuffins med kremostglasur.

For å virkelig få toppen av kransekaka, eller prikken over i-en, glaserer jeg noen valnøtter i honning! Og så drysser jeg litt flaksalt over nøttene mens honningen fremdeles er myk. Oh la la! Det er bestandig en skikkelig slager.

Jeg håper pepperkakemuffinsene faller i smak!

LES MER! Sånn lager du hjemmelagde pepperkaker med blåmuggost

Ingredienser

Muffinsrøren
100 g romtemperert smør
250 g mykt, brunt sukker
3 egg
1 dl rømme
150 g hvetemel
0.5 ts natron
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts kardemomme
30 g mandler

Blåmuggostkrem
150 g blåmuggost
200 g kremost, naturell

Honningglaserte valnøtter
12 valnøtter
2 ss honning
0.25 ts flaksalt

Sett stekeovnen på 175 grader og kle et muffinsbrett med papirformer. De formene jeg bruker her går litt over kanten på selve muffinsbrettet.

Ha smør og sukker i miksmasterbollen og pisk til det blir luftig og lyst. Ha i eggene og rømmen og pisk videre. Bland alle de tørre ingrediensene, unntatt mandlene, og ha dem i bollen. Pisk det kjapt sammen.  Hakk mandlene og rør dem inn.

Fordel røren i muffinsformene. Stek muffinsene i 18-20 minutter. Stikk en tynn kakepinne midt i en av muffinsene for å sjekke om de er gjennomstekte. Kommer pinnen tørr ut, er de ferdige. Hvelv muffinsene ut og over på en bakerist til avkjøling.

Når muffinsene er kalde, lager du glasuren.

La begge ostesortene ligge ute en stund slik at de rekker å bli romtempererte før du pisker dem sammen med en miksmaster. Fordel dem over muffinsene.

Ha valnøttene i en stekepanne på litt over medium varme og stek til de begynner å bli mørkflekkete. Ha over honningen og la den smelte rundt valnøttene. Hell det over på litt bakepapir og la det avkjøles i noen minutter før du har over saltet.

Plasser valnøttene på toppen av blåmuggostkremen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon