Kandiserte sitrusskall

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 30 minutter + tørking

Kandiserte sitrusskall

Nei, du har ikke kommet til en nettside fra 1970! Ha ha ha! Jeg utroper herved kandiserte sitrusskall til å være supertrendy! Det er skikkelig godt – og så er det supert å bruke i en del julebakst.

LES MER! Bak en god porsjon av det tyske julebrødet STOLLEN!

I en del juleoppskrifter står det at man skal bruke sukat. Jeg er ikke glad i sukat, så da bruker jeg å skippe det, men om man har hjemmelage kandiserte sitrusskall, kan de med fordel erstatte sukaten.

Et godt lite tips, når sitrusskallene er ferdig kandiserte, er å dyppe dem i smeltet sjokoade. Da får du en herlig liten julekonfekt!

Finner du økologisk frukt i butikken, er de veldig fine å bruke når du skal kandisere, for de har ikke vokslag rundt og er ikke spøytet på samme måte. Men om du ikke finner det, vasker du bare frukten godt i varmt vann før du begynner med prosessen.

Det er hvite laget innenfor det gule eller oransje skallet, som gir den bitre smaken på sitrussall. Jeg synes det er godt å ha med litt av det hvite, til kandiseringen, men ikke alt for mye. Etter å ha fjernet skallet av sitrusen, bruker jeg baksiden av en skje for å skrape vekk mesteparten av det hvite laget.

Hele fremgangsmåten står litt lenger ned.

LES MER! Lag en kjempegod SITRUSSALAT med fruktene som blir igjen

Ingredienser

2 appelsin(er)
2 sitron
350 g finkornet sukker
1.5 dl vann

Slik gjør du

Skjær endene av frukten før du deler skallet i 4 eller 6 båter som du lett kan fjerne løst fra fruktkjøttet. Skrap vekk mesteparten av det hvite før du deler skallet i strimler som er ca. en halv centimeter brede.

Ha skallene i en kjele og hell over vann. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter. Hell over i et dørslag og skyll med kaldt vann. Gjenta prosessen én gang til. Nå har du kokt vekk mesteparten av bitterstoffene.

Ha 250 gram av sukkeret i en kjele med vannet og kok opp. Ha i sitrusskallene og kok det opp igjen. La det småkoke i 30-35 minutter, til det har kokt inn til en tykk sirup. Pass på på slutten så det ikke koker tørt.

Ha resten av sukkeret i en bolle og løft sitrusskallene fra kjelen og rull dem i sukkeret. Legg dem utover en siliconmatte eller et brett å la dem tørke i et døgn eller to. Da kan du ha det over i en boks for så å både spise det akkurat som det er eller å bruke i diverse julebakst.

Lykke til!

LES MER: De kandiserte sitrusskallene er også kjempegode å bruke i denne FRUKTKAKEN!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon