Snickerskaramell

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter + avkjøling

Porsjoner: 42

Snickerskaramell

Seige karameller med salte peanøtter og sjokoladelokk! Her snakker vi livsfarlig god snickerskaramell!

Basen for snickerskaramellene er oppskriften min på AKKURAT PASSE SEIGE KARAMELLER SOM ER LETTE Å LAGE! Og det er nettopp det de er; skikkelig enkle å få knallgode uten at de sukrer seg og at de holder både smak og fasong.

Det er søt, kondensert melk som gir karamellene den gode konsistensen og som gjør at karamellene trenger forholdsvis kort koketid. Hvor lang tid det faktisk tar, avhenger av hvilke kjele du bruker og hvor høy temeratur du koker på. Jeg bruker som regel pluss minus 10 minutter. Noen rapporterer at de bruker 15-20 minutter.

Karamellene er ferdig kokt når massen har blitt tykk. Bruker du et koketermometer, er karamellen ferdig når massen har nådd 116 grader.

LES MER! Sånn lager du PEPPERKAKEKARAMELLER

Oppbevar gjerne karamellene i et litt kaldt rom – eller i kjøleskapet. De er også fine å fryse ned.

Ingredienser

1 boks søt kondensert melk 397 gram
200 g sukker
125 g lys sirup
125 g smør
200 g peanøtter
75 g mørk sjokolade 70 % kakaoinnhold
0.5 ts flaksalt

Slik lager du snickerskaramell

Kle en form på ca. 20 x 17 cm med bakepapir.

Ha alle ingrediensene, unntatt peanøttene og sjokoladen, i en tykkbunnet kasserolle og kok opp på medium varme under konstant røring. La det koke i 10-12 minutter, også det under omrøring, til massen har blitt gyllenbrun og du kjenner at den begynner å tykne.

Bruker du steketermometer, skal massen bli 116 grader. Du kan også sjekke om den er ferdigkokt ved å ta litt karamell på en teskje og så dyppe den i kaldt vann. Kan du samle karamellen sammen og lage en kule, er den ferdig. Hvis ikke, koker du litt til.

Mens karamellen koker, hakker du opp peanøttene og sjokoladen – hver for seg.

Når karamellen er ferdig, tar du kjelen av varmen og rører inn mesteparten av peanøttene. Så heller du karamellen over i formen og fordeler den jevnt utover. Vær forsiktig, for dette er kjempevarmt.

Fordel den opphakkede sjokoladen over karamellen og la den ligge i 30-40 sekunder slik at den rekker å smelte, før du bruker baksiden av en skje eller en stekespade for å dra sjokoladen jevnt utover det hele.

Dryss flaksaltet og resten av peanøttene over til slutt.

Karamellen trenger ca. 2 timer på å stivne nok til at du kan skjære i den og at den fremdeles holder fasongen.

2 kommentarer til “Snickerskaramell”

  1. Disse så sykt gode ut!! Må prøves!
    Bruker du peanøtter m salt? Hvis ikke, tror du man kan skylle av saltet på «vanlige» peanøtter?

    Hilsen Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon