Troikakonfekt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 5 timer, inkl. 4 timer avkjøling

Porsjoner: 60

Troikakonfekt

Wow! Det er nesten så jeg kjenner meg som en konditor etter å ha laget denne troikakonfekten! Ser de ikke superlekre ut? Og bare så det er sagt; jeg er definitivt ingen konditor.

Jeg elsker små konfektbiter som dette. For ikke bare ser de lekre ut, de er også herlige små munnfuller til en kopp te eller kaffe.

LES MER! Lag din egen SJOKOLADEKONFEKT MED SALT KARAMELLFYLL

Det er jo egentlig ikke så mye laging med troikaen, for det handler mest om å røre, smelte og dyppe. Som er ganske overkommelig for de fleste av oss. Sjokoladedyppingen kan jo være litt klinete (det er den iallfall hos meg), men jeg har funnet ut at jeg liker best å bruke en kombinasjon av gaffel til selve dyppingen, og engangshansker på hendene slik at jeg lettest mulig får konfektbiten av gaffelen (etter dypping) uten at det blir fingermerker på sjokoladen.

Du får rope ut om du har bedre tips enn meg til sølefri sjokoladedypping.

Jeg er så heldig at jeg har en QUOOKER på kjøkkenet. Og med den har jeg bestandig kokende vann tilgjengelig. Superdeilig når jeg skal røre ut geléen!

LES MER om QUOOKER HER!

Kos deg med konfektmakingen!

Ingredienser

1 pk bringebærgelé
3 dl kokende vann
300 g nougat
250 g marsipan med 50 % mandler
250 g lys kokesjokolade
250 g mørk sjokolade
45 g delfiafett

Slik lager du troikakonfekt

Start med å lage geleen. Mer at du bare skal bruke 3 dl kokende vann, selv om det står 5 dl på pakken! Ha gelepulveret i en bolle og hell over kokende vann. Rør rundt til alt sukkeret er oppløst. Sett det til side. Det skal ikke rekke å stivne, men det er klart når du kjenner at det er like før det stivner til.

Kle en liten form, ca. 20 x 30 cm med plastfolie.

Smelt nougaten i en mikrobølgeovn eller over et vannbad. Bruker du vannbad, setter du en bolle over en kjele med kokende vann. Bunnen av bollen skal ikke nå ned til det kokende vannet.

Mens nougaten smelter, kjevler du ut marsipanen mellom to lag bakepapir, til den er like stor som formen din. Klem eventuelt litt til helt i kantene slik at marsipanen fyller hele bunnen av formen.

Hell den smeltede nougaten over og glatt den jevnt utover. Sett formen i fryseren i 10-15 minutter slik at nougaten setter seg.

Så heller du forsiktig geleen over nougaten. Sett formen i kjøleskapet i 4 timer slik at geleen stivner.

Løft opp plastfolien og ta det ut av formen før du deler det i passe store biter. Her har jeg delt opp i 60 biter.

Sjokoladeovertrekket

Jo flere og mindre biter du deler i, desto mer sjokolade bruker du til dyppingen, så ta det med i betraktningen.

Jeg har fått helt dilla på å bruke Dr. Oetker sin bakesjokolade til konfektmakerier som dette, for det er ferdig temperert sjokolade som holder seg kjempefint selv om konfekten ikke oppbevares i kjøleskap. Men om du ikke får tak i det, kan du gjerne bruke litt delfiafett sammen med sjokoladen når du smelter den. Det står oppgitt i ingredienslisten.

Legg til side 30 gram av den lyse sjokoladen før du smelter sammen sjokoladen – og eventuelt delfiafettet – og dypp sjokoladebitene i. Legg dem over på en bakerist til sjokoladen stivner.

Har du gulldryss, eller annet dryss, har du det over bitene.

Smelt den lyse sjokoladen og ha i en liten sprøytepose eller i en vanlig blank liten plastpose som du klipper et hull av i et hjørne. Pynt i vei på troikakonfektene.

Da er det bare å sette på kaffekjelen for så å kose seg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon