Sjokoladekonfekt med salt karamellfyll

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer + avkjøling

Porsjoner: 45

Sjokoladekonfekt med salt karamellfyll

Jeg har ikke for vane å lage flotte, fine konfekt. Til det har jeg alt for dårlige konditorferdigheter. Jeg må derfor si meg særdeles fornøyd med disse sjokoladekonfektene! Ble de ikke lekre?

Jeg bruker mine TYSKE SKIVER som bunn på konfekten, som jeg så topper med en salt karamellsaus og setter i kjøleskapet slik at den nesten stivner. Da er det klart for sjokladeglasuren over.

Konfekten holder seg fint i minst 2 uker når den får stå kaldt.

For å få helt jevne konfekter, brukte jeg en utstikker på kjeksene så snart de var stekt, men det er ingen nødveldighet å bruke. Smaken blir definitivt akkurat like god samme hva.

Kanskje disse også kan være fine å gi bort som en julegave til noen du er glad i?

Ingredienser

Kakkebunnene
175 g romtemperert smør
60 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g hvetemel

Karamellfyllet
0.5 dl vann
200 g sukker
75 g smør
1.75 dl kremfløte
0.5 ts salt

Sjokoladeglasuren
200 g mørk sjokolade
20 g delfiafett
50 g melkesjokolade
1 ts flaksalt

Slik gjør du

Ha smør, sukker og vaniljesukker i en miksebolle og pisk det lett og luftig, det tar 4-5 minutter. Skrap ned langs bollen en gang eller to. Ha i hvetemelet og kjør mikseren rundt akkurat nok til at melet blir blandet inn.

Ta ut deigen og legg den over på plastfolie. Rull deigen ut til en pølse. Bruk plastfolien til hjelp for å få den rullet. Rull plastfolien rundt pølsen. Jeg bruker så å træ hele pølsen inn i en tom tørkepapirrull slik at den holder fasongen også når jeg legger den til kjøling i kjøleskapet. Du kan bare dytte på litt slik at den får plass inni røret. Denne pølsen blir så lang at det er lurt å bruke 2 tomme tørkeruller.

Legg deigen i kjøleskapet i ca. 2 timer, til den har blitt helt hard. Den kan også ligge over natten.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle 2-3 stekebrett med bakepapir.

Ta deigen ut av kjøleskapet og skjær pølsen i ca. 1/2 cm tykke skiver. Pisk sammen eggehviten. Ha perlesukkeret i en liten bollen. Pensle skivene med eggehviten rundt kanten før du dypper dem i perlesukkeret. Legg dem over på stekeplaten.

Stekes i 8-9 minutter. Følg med. De fleste stekeovner steker litt ujevnt oppe og nede når du steker flere brett på en gang.

Så snart kjeksene er ute av ovnen, har jeg her brukt en utstikker, bare for å få helt rette kanter. Det er ikke nødvendig å gjøre.

Du kan gjerne også lage karamellen dagen før du skal bruke den. Så rekker den å bli forholdsvis fast i formen. Jeg bruker å måle opp og gjøre alt klart til karamellsausen før jeg starter, sånn at jeg kan ha full fokus på selve sausen når den begynner å koke opp. Smøret deler du opp i små terninger.

Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok opp. Ikke rør mens dette koker opp og koker lenge nok til at massen blir gyllenbrun. Pass på at det ikke brennes. Det er en fin linje mellom gyllenbrunt og brent. Vend litt på kjelen for at alt blander seg.

Når sukkeret har fått ønsket farge, tilsetter du smøret. Dette bruser ganske kraftig, så pass på. Rør kraftig samtidig. La det koke i 30 sekunder. Tilsett fløten og rør kraftig. La det koke i 2 minutter.

Ta kjelen av varmen og tilsett saltet. La det avkjøles noe før du heller det over i et kremmerhus eller en liten skål, og sett det i kjøleskapet til neste dag.

Neste dag fordeler du karamellen midt på hver kakebunn. Har du karamellen i et kremmerhus, lager du bare et lite hull på tuppen. Hvis ikke, kan du fordele med to teskjeer.

Sett konfektene kaldt i en time.

Smelt sammen den mørke sjokoladen og delfiafettet enten i en mikrobølgeovn eller over vannbad. La det avkjøles i 10-15 minutter. Glasuren skal fremdeles være god og flytende, men ikke brennende het.

Fordel konfektene på en bakerist og sett den over et stekebrett el. Bruk en skje eller noe for å helle sjokoladeglasuren over konfektene. Sett dem så til avkjøling igjen i ca. 30 minutter.

Smelt melkesjokoladen før du rinser den over konfektene. Avslutt med noen flak av et godt flaksalt til slutt.

Oppbevar konfektene kaldt. De trenger ikke å stå i kjøleskapet, men i et kaldt rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon