Pepperkaker med blåmuggost

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pepperkaker med blåmuggost

Det var da en gjetergutt på 600-tallet glemte matpakken sin med et stykke saueost i, inne i en grotte, at blåmuggosten ble til. Da han fant igjen matpakken, var osten dekket av mugg. Han tok en bit og kjente at den smakte godt, ble grunnlaget for dagens produksjon lagt.

Jeg følte meg skikkelig privilegert da jeg oppdaget kombinasjonen pepperkaker og blåmuggost for noen år siden. Jeg fikk det servert hos noen venner, og falt pladask! De søte og smakfulle pepperkakene utgjør en perfekt match til en salt og gjerne litt skarp blåmuggost.

Her finner du oppskrift på pepperkakene!

Velg så sterk blåmuggost som du selv vil. Jeg liker den forholdsvis mild. Og er du skeptisk til blåmuggost, kan du gjerne bruke en brie eller en annen hvitmuggost. Det smaker aldeles fortreffelig det også! For å få ekstra god smak av nøttene, rister jeg dem i litt honning og krydder.

pepperkaker med blåmuggost og nøtter

I tillegg til pepperkakene, trenger du følgende
100 g pekannøtter eller valnøtter
2 ss honning
1/4 ts Maldonsalt
1 liten klype chiliflak

Ha nøttene i en tørr stekepanne og rist dem på forholdsvis svak varme til de begynner å få farge. Ha over honningen og krydderet og la det smelte sammen. Vend nøttene slik at de får honning rundt det hele. Hell nøttene over på en tallerken og la det avkjøles.

ADVARSEL! Nøttene i seg selv er sterkt vanedannende!

pepperkaker med blåmuggost og honningristede pekannøtter

Nyt! Og god aften!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon