Klassiske berlinerkranser

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter + avkjøling over natten

Porsjoner: 40

Klassiske berlinerkranser

Berlinerkranser er noe av det beste julebaksten jeg vet! Den setningen tror jeg egentlig at jeg kan starte nesten alle julebakstoppskriftene med! Ha ha ha! Jeg elsker jo julekaker! Det er noe med disse små og sprø kakene, fulle av deilig smør, som er nesten uimotståelig godt! Så er det noe med at vi spiser dette bare i en kort peripode av året.  Og da blir det ekstra eksklusivt når det først er sesong!

Jeg starter å spise julekakene så snart jeg har bakt noen. Det betyr at noen av kakeboksene er tomme før julen synges inn, men da har vi iallfall kost oss masse i desember!

Oppskriften min på berlinerkranser er nok riktig så lik brorparten av berlinerkransoppskrifter som finnes rundt om, for det er jo gjerne sånn med de klassiske julekakeoppskriftene.

Deigen trenger noen i kjøleskap før du begynner å rulle ut kransene, så lag gjerne deigen dagen før bakingen.

Cathrine Knudsen og jeg bakte både disse klassiske berlinerkransene og kokosmakronene da hun var på besøk hos meg for litt siden. Det kommer to filmer fra besøket om ikke lenge. 

Ingredienser

Klassiske berlingerkranser
2 eggeplomme(r) kokte
2 eggeplomme(r)
125 g sukker
250 g smør mykt
300 g hvetemel
4 eggehvite(r) til pensling
perlesukker til dryssing

Slik gjør du

Kok de to eggene, som du skal bruke de kokte eggeplommene fra, i 9 minutter. Hell over kaldt vann og avkjøl eggene før du fjerner eggehvitene og moser eggeplommene gjennom en sil og ned i en miksebolle. Ha i de rå eggeplommene og sukkeret i bollen også og pisk det sammen til det begynner å bli litt luftig. Det skal ikke ble en eggedosis, bare bli godt sammenpisket.

Del smøret i terninger og ha det og hvetemelet vekselsvis i miksebollen mens du pisker det sammen. Jeg liker best å bruke en flatpisk når jeg pisker dette sammen. Når deigen har kommet sammen, tar du den ut og pakker den i plastfolie og legger i kjøleskapet til neste dag.

Neste dag skrur du stekeoven på 170 grader varmluft og kler to stekebrett med bakepapir.

Dryss et helt tynt lag hvetemel på bakebordet. Ta ut  ¼ av deigen og del i 10 like store biter. Rull hver del ut til en pølse på ca. 10 cm og form den til en berlinerkrans. Gjenta med resten.

Pensle kransene med eggehvitene og dryss over perlesukker.

Stek berlinerkransene i 10-12 minutter. De skal akkurat til å begynne å bli litt brune i kantene. Da er de ferdige.

La dem ligge på stekebrettet i noen minutter før du forsiktig løfter dem over på en bakerist og lar de avkjøles helt.

Berlinerkransene holder seg godt i mange uker i en lufttett kakeboks.

God julebakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon