Ciderkokt juleskinke med pærer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ciderkokt juleskinke med pærer

En hyggelig syssel nå i førjulstiden er å koke sin egen juleskinke. Den blir aldeles supergod! Og når du koker juleskinken din selv, har du mulighet til å smaksette den under kokeprosessen. Her bruker jeg eplesider og godt krydder til akkurat den jobben.

Jeg bruker å kjøpe en rå, men saltet og lettrøkt juleskinke som jeg bruker til dette. Og når den er ferdig kokt, glaserer jeg den med honning, sennep og brunt sukker – og selvfølgelig massevis av nellikspiker som skaper den perfekte julestemningen – og får en deilig, klissete skorpe rundt hele skinken.

Vil du gå for en litt mer lettvint løsning, kan du selvfølgelig glasere en ferdigkokt juleskinke som du kjøper i butikken også.

De sukkerkokte pærene er et veldig godt tilbehør til den kokte skinken. De kan jo dessuten brukes som en dessert i seg selv. Skal du det, tar du pærene ut av saften når de er møre, og så koker inn væsken til den begynner å tykne. Pisk opp litt kremfløte og server til pærene.

Ciderkokt juleskinke med pærer

Dette trenger du for å tilberede juleskinken med de sukkerkokte pærene
2 kg saltet og lettrøkt, rå juleskinke
1 l eplecider
nok vann til å dekke skinken
1 løk
2 fedd hvitløk
2 laurbærblad
1 stjerneanis
10–15 hele pepperkorn
15–20 nellikspiker

Glasur
15–20 nellikspiker
3 ts dijonsennep
1 ss brunt sukker
1 ts røkt paprikapulver
6 ss flytende honning

Sukkerkokte pærer
4 pærer
5 dl vann (nok til å dekke pærene)
300 g sukker
1 kanelstang

Ciderkokt juleskinke med pærer

Ha juleskinken i en kasserolle sammen med cider, vann, oppdelt løk, hvitløk og resten av ingrediensene. Kok opp og la skinken være på kokepunktet. Beregn 25 minutter pr 500 gram skinke.

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med aluminiumsfolie.

Skjær vekk mesteparten av fettet på skinken, men la det være igjen et ca. ½ tykt fettlag. Snitt det opp i diamantmønster og stikk en nellikspiker midt i hver diamant. Rør sammen sennep, sukker, paprikapulver og honning og fordel det utover skinken.

Legg skinken på stekebrettet og stek den på nederste rille i ca. 15 minutter. Følg med slik at glasuren ikke blir brent. La skinken avkjøles i 1–2 timer før du begynner å skjære i den.

Skrell pærene og del dem i to. Fjern kjernehusene. Kok opp vann og sukker og legg i pærene og kanelstangen. La det småkoke i 12–14 minutter, til pærene er myke. Avkjøl.

Skjær pærene i mindre båter før servering.

Ciderkokt juleskinke med pærer Ciderkokt juleskinke med pærer Ciderkokt juleskinke med pærer

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon