Omelett med ost

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Omelett med ost

Når det innimellom er behov for at middagen må gå unna i samme tempo som en middels tornado, er omelett bestandig et godt alternativ. Superkjapt, godt, perfekt å putte veldig mange ulike rester oppi og billig! Da må den jo kunne gå inn under betegnelsen “perfekt hverdagsmiddag!”

Jeg liker å lage mine omeletter i stekepanner som også kan settes i sekeovnen. Da setter jeg stekepannen under grillelementet på stekeovnen de siste minuttene slik at eggene stivner og osten smelter, når jeg bruker det.

I denne versjonen bruker jeg gresk halloumiost rett og slett fordi det var det jeg hadde liggende i kjøleskapet da jeg skulle lage denne omeletten. Bruk gjerne annen ost i din versjon. Det er perfekt å bruke opp osterester og halvtørre osteskorper i en omelett som dette.

Omelett med ost

Dette trenger du for å lage omelett med ost til 4 personer
1 rød chili
2 ss olivenolje
8 egg
4-5 ss vann
litt salt
nykvernet pepper
100 g halloumiost eller annen ost – gjerne osterester
4 store potetlefser

Start med å dele chilien i to på langs og skrap ut frøene. Hakk den i mindre biter. Ha den i en stekepanne sammen med olivenoljen og la det surre på ganske svak varme i 2–3 minutter. Pisk egg, vann, salt og pepper lett sammen og hell i stekepanna. Skjær osten i skiver eller terninger og fordel over eggestanden. La omeletten steke på svak varme til den er stivnet.

For at osten skal bli ordentlig smeltet, bruker jeg å sette stekepannen under grillelementet (på full styrke) i stekeovnen i ett til to minutter før jeg deler omeletten i fire og fordeler dem i hver sin potetlefse.

Omelett med ost Omelett med ost

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon