Ukemeny for uke 3

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 3

Det er utrolig så fort hverdagen kommer kastende over en igjen! Årets første hele uke er ferdig og det er greit å se på mulighetene for god mat den uka som kommer. For det må man jo ha! Og heldigvis er det ikke sånn at man må spise kjedelig mat selv om det er januar – og kanskje desember var litt hard for både lommeboka og vekta. Denne uka har jeg derfor fokus på mat som er bra for både kropp og lommebok. Det kan vi like!

Jeg håper du får en fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 3

 

Mandag 12. januar – Fransk løksuppe

Dette må være noe av det beste som kan lages på lavt budsjett. Selv om jeg fikk et aldri så lite sjokk her om dagen da jeg var i den lokale matbutikken og skulle kjøpe løk. Plutselig var det blitt umulig å kjøpe løk i løsvekt. Jeg måtte kjøpe løken i strømpe – to løk i én strømpe – og da kostet hver løk 7 kroner og 50 øre! Det er jo helt sykt! Jeg satser på endringer igjen riktig så snart! Rop ut i din nærbutikk hvis du også bare får kjøpt i strømpe som dette. Krev å få løsvekten tilbake! Da vil kiloprisen ligge omtrentlig på det samme som jeg betalte for 1 løk i strømpe.

Ukemeny for uke 3

 

Tirsdag 13. januar – Fiskeform med bacon og valnøtter

Bare godsaker og alt i én form! Perfekt middag, med andre ord.

Ukemeny for uke 3

 

Onsdag 14. januar – Pasta- og kyllingsalat

Pasta i ulike former og fasonger er en stadig tilbakevennende favoritt når middagen skal på bordet i en fart eller det er rester i kjøleskapet som gjerne skulle vært brukt opp.

Ukemeny for uke 3

 

Torsdag 15. januar – Hjemmelagd fiskegrateng

Love it, love it, love it!

Lag gjerne en dobbel porsjon når du er i gang, så kan du spare restene til en dag senere. I denne oppskriften bruker jeg torsk, men du kan like gjerne bruke sei. Den koster en god del mindre pr kilo og smaker aldeles fabelaktig i denne gratengen.

Ukemeny for uke 3

 

Fredag 16. januar – Thaisuppe med kylling

Er du glad i sterk mat, kan du gjerne bruke enda litt mer chili enn jeg skriver i oppskriften. Denne suppen tåler godt at det brenner litt i halsen når den spises.

Ukemeny for uke 3

 

Lørdag 17. januar – Langstekt svinenakke

Selv om pulled pork nå har blitt kjempepoppis, er svinenakke fremdeles et forholdsvis billig stykke å kjøpe. Det marmorerte fettet setter en veldig god smak i det ferdige kjøttet. Skikkelig snaddermat!

Ukemeny for uke 3

 

Søndag 18. januar – Oksehalegryte

Gi denne gryten noen timer på varmen og du vil få et kjøtt så mørt og godt at det nærmest smelter på tungen. Dette er perfekt mat å lage på dager hvor du har tid til å la maten bruke skikkelig god tid for å få frem alle de beste smakene.

Ukemeny for uke 3

 

Ukens dessert – Sveler

Jeg kaller jo egentlig ikke sveler for dessert, men spiser dem særdeles gjerne som en god helgelunsj eller til ettermiddagsteen på søndag. Gode er de i alle fall!

Ukemeny for uke 3

 

Ukens gjærbakst – Luftig fletteloff

God å spise sammen med middagsmat og perfekt å plassere en stor haug nypellede reker på! Vil du ha oppskrift på et skikkelig digg rekesmørbrød, finner du det her.

Ukemeny for uke 3

En riktig fin uke til deg!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon