Ukemeny for uke 3
Det er utrolig så fort hverdagen kommer kastende over en igjen! Årets første hele uke er ferdig og det er greit å se på mulighetene for god mat den uka som kommer. For det må man jo ha! Og heldigvis er det ikke sånn at man må spise kjedelig mat selv om det er januar – og kanskje desember var litt hard for både lommeboka og vekta. Denne uka har jeg derfor fokus på mat som er bra for både kropp og lommebok. Det kan vi like!
Jeg håper du får en fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 12. januar – Fransk løksuppe
Dette må være noe av det beste som kan lages på lavt budsjett. Selv om jeg fikk et aldri så lite sjokk her om dagen da jeg var i den lokale matbutikken og skulle kjøpe løk. Plutselig var det blitt umulig å kjøpe løk i løsvekt. Jeg måtte kjøpe løken i strømpe – to løk i én strømpe – og da kostet hver løk 7 kroner og 50 øre! Det er jo helt sykt! Jeg satser på endringer igjen riktig så snart! Rop ut i din nærbutikk hvis du også bare får kjøpt i strømpe som dette. Krev å få løsvekten tilbake! Da vil kiloprisen ligge omtrentlig på det samme som jeg betalte for 1 løk i strømpe.
Tirsdag 13. januar – Fiskeform med bacon og valnøtter
Bare godsaker og alt i én form! Perfekt middag, med andre ord.
Onsdag 14. januar – Pasta- og kyllingsalat
Pasta i ulike former og fasonger er en stadig tilbakevennende favoritt når middagen skal på bordet i en fart eller det er rester i kjøleskapet som gjerne skulle vært brukt opp.
Torsdag 15. januar – Hjemmelagd fiskegrateng
Love it, love it, love it!
Lag gjerne en dobbel porsjon når du er i gang, så kan du spare restene til en dag senere. I denne oppskriften bruker jeg torsk, men du kan like gjerne bruke sei. Den koster en god del mindre pr kilo og smaker aldeles fabelaktig i denne gratengen.
Fredag 16. januar – Thaisuppe med kylling
Er du glad i sterk mat, kan du gjerne bruke enda litt mer chili enn jeg skriver i oppskriften. Denne suppen tåler godt at det brenner litt i halsen når den spises.
Lørdag 17. januar – Langstekt svinenakke
Selv om pulled pork nå har blitt kjempepoppis, er svinenakke fremdeles et forholdsvis billig stykke å kjøpe. Det marmorerte fettet setter en veldig god smak i det ferdige kjøttet. Skikkelig snaddermat!
Søndag 18. januar – Oksehalegryte
Gi denne gryten noen timer på varmen og du vil få et kjøtt så mørt og godt at det nærmest smelter på tungen. Dette er perfekt mat å lage på dager hvor du har tid til å la maten bruke skikkelig god tid for å få frem alle de beste smakene.
Jeg kaller jo egentlig ikke sveler for dessert, men spiser dem særdeles gjerne som en god helgelunsj eller til ettermiddagsteen på søndag. Gode er de i alle fall!
Ukens gjærbakst – Luftig fletteloff
God å spise sammen med middagsmat og perfekt å plassere en stor haug nypellede reker på! Vil du ha oppskrift på et skikkelig digg rekesmørbrød, finner du det her.
En riktig fin uke til deg!