Eltefrie ciabattas

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Eltefrie ciabattas

Om ikke italienske tøfler er det som frister deg aller mest, skal jeg skynde meg å skrive at her snakker vi ikke om sure, lodne tøfler, men om nybakte brød! Ciabatta betyr nemlig tøfler eller slipperser – på italiensk.

Jeg tar gjerne noen gode jafs av en nystekt ciabatta. Enten akkurat som den er, eller oppdelt og servert med godt pålegg som en sandwich. Kjekke er de å fryse også. Da er det bare å varme dem opp igjen i stekeovnen.

Denne versjonen er eltefrie. Veldig enkle å lage, men ettersom de er eltefrie, tar de litt tid å lage. Det vil si at deigen trenger å ligge en stund før du deler den opp og former dem i den fasongen du ønsker. Arbeidsmessig er det knapt snakk om jobb i det hele tatt!

Vil du lage litt kjappere ciabatta, finner du oppskrift på det her og vil du lage dem litt grove, finner du oppskrift på det her.

Kjempegod oppskrift på eltefrie ciabattas

Eltefrie ciabattas

ca. 18 stykker

1,2 kg hvetemel
2 ts salt
4 g tørrgjær eller en bitteliten klump fersk gjær
9 ½ dl vann, ca. 25 grader

Rør sammen alle de tørre ingrediensene til deigen, i en bolle. Hell over vannet og rør det sammen til alt melet er rørt ut. Sett på et lokk eller dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken til neste dag. Om deigen står i 8 eller 16 timer, spiller ikke så stor rolle.

Neste dag drysser du et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelver over deigen. Brett den sammen noen ganger. Det gjør du best dersom du har en deigskrape. Ta skrapen inn under det ene hjørnet, løft deigen og plasser den midt oppå deigen. Gjenta med resten av hjørnene. Nå kjenner du at deigen blir litt fastere og setter seg litt.

Ha nok mel på bordet til at deigen ikke setter seg fast. Om du ikke har en stor benk eller bord, kan det være lurt å dele deigen i to før du kjevler den ut til et rektangel på ca. 35 x 25 cm. Del det så i 3 x 3 deler og legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med den andre halvdelen av deigen.

Dekk stekebrettene med plastfolie og la ciabattaene etterkeve i ca. 1½ time. Sett stekeovnen på 250 grader varmluft – hvis den går så høyt. Ellers setter du den så høyt den går.

Stek ciabattaene – gjerne to brett i stekeovnen samtidig – i 4 minutter på 250 grader. Skru varmen ned til 225 grader og stek videre i 7-8 minutter. Går stekeovnen din bare til 230 grader, kan du steke på det hele tiden.

Avkjøl ciabattaene på en bakerist.

God bakst!

Kjempegod oppskrift på eltefrie ciabattas Kjempegod oppskrift på eltefrie ciabattas

10 kommentarer til “Eltefrie ciabattas”

  1. Jeg antar du mener 1200 gram / 1,2 kg hvetemel, helt øverst i listen med ingredienser. Gleder meg veldig til å prøve oppskriften, de ser helt fantastiske ut.

    Takk for fin inspirasjon, både til god mat og lekker bakst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon