Kjempegodt dansk smørbrød – Stjerneskudd

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjempegodt dansk smørbrød – Stjerneskudd

Hei, jeg heter Julie, og jeg har de siste to ukene vært på utplassering hos Fru Timian. Vanligvis studerer jeg i USA.

For meg blir det ikke sommer uten en tur til Danmark, fordi Danmark er sommer. Det er ikke ordentlig  sommer uten noen uker sommerhuset eller på besøk hos Bedste (Mormor) i Klitmøller helt vest på Jylland. Sommer er å spise fisk fra det lokale «røgeriet» (min tidligere arbeidsplass), nyte de varme dagene på stranden og ikke minst gå ned på hjørnet og spise en stor gammeldags isvaffel med «guf» etter middag mens turistene klapper solen ned i havet.

På røkerier rundt om i Danmark selges det «Stjerneskud». Dette er én kokt og én stekt filet av rødspette på brød sammen med reker og asparges, altså ikke de du tenner på nyttårsaften. Selv har jeg nok lagd over tusen av disse i løpet av de siste sju årene hvor jeg har hatt sommerjobb på Klitmøller Røgeri, og det er derfor en av rettene jeg forbinder med sommer. Selv om jeg ikke skal lage den mer på jobb, så vil jeg fortsatt at den skal være en del av min sommer, og nå kanskje også din?

En annen stor dansk favoritt er verdens beste krabbesmørbrød. Her finner du blogginnlegget mitt om det.

Kjempegodt dansk smørbrød - Stjerneskudd

Stjerneskudd – nok til 2 smørbrød
4-8 rødspettefileter, avhengig av hvor store de er
1 egg
1 dl mel
1 dl brødrasp
4 asparges
30 reker
noen salatblad
2 skiver brød

Stjernedressing
3 ss creme fraiche
1 ss majones
1 1/2 ts tomatpuré
2 ts sitronsaft
Salt og pepper

Pell rekene først, da det tar lengst tid. Kok opp en halv kjele vann med litt salt i, når det koker legg 2 fileter i vannet og la dem koke i 2-3 minutter. Ta opp og legg til side, det gjør ikke noe at disse blir kalde. I en annen kjele damper du aspargesene.

Paner resten av filetene, ved å vende dem først i egg, så i mel og til slutt i rasp. Når dette er gjort skal de stekes, ha rikelig med olje i en panne og la fileten bli brun på en side før du snur den. Mens du steker filetene kan du lage stjernedressingen, putt alle ingrediensene i en bolle, rør rundt, og smak til med salt og pepper.

Når filetene er brune på begge sider er de klare for servering. Skjær et stykke brød, smør på dressing og legg på litt salat, dander en kokt og en stekt filet, ha på reker og asparges og litt mere dressing og pynt gjerne med litt tomat, sitron og agurk.

Kjempegodt dansk smørbrød - StjerneskuddKjempegodt dansk smørbrød - Stjerneskudd

 

Godt måltid!

 

 

Kjempegodt dansk smørbrød - Stjerneskudd

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon