Grove medisterkaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grove medisterkaker

Det er mulig det er noen som føler behovet for å ta meg på at jeg kaller dette for medisterkaker, ettersom jeg ikke bruker medisterdeig, men heller vanlig kjøttdeig av svin når jeg lager dem, men jeg tar sjansen! Jeg synes dette blir skikkelig gode medisterkaker, med masse god smak, selv om de er et ganske så mye magrere produkt enn vanlige medisterkaker.

Når du skal lage medisterkaker, er det lurt å la alle ingrediensene være skikkelig kalde når du lager kakene. Da samler alle ingrediensene seg best og du får det beste resultatet. Du kan gjerne putte miksmasterbollen i kjøleskapet en stund før du starter også.

Èn av favorittmiddagene mine da jeg var lita var også laget av medisterdeig; nemlig tørndersk cowboygryte. Oppskriften på den finner du her!

Medisterkaker + kokte poteter + ertestuing og brun saus er jo en klassisk og god kombo, så her får du alle oppskriften!

Grove medisterkaker

Grove medisterkaker med erstestuing, brun saus og kokte poteter

20 medisterkaker

Medisterkakene
1 ¼ kg kjøttdeig av svin
3 ts salt
5 ss potetmel
1 ts nykvernet pepper
½-1 ts muskattnøtt (½ nøtt)
¼ ts malt ingefær
2 ½ dl H-melk
olje til steking
kraft eller buljong til trekking

Den brune sausen
1 liten sjalottløk
25 g smør
1 ss hvetemel
2 dl kraft eller buljong
3 dl fløte
nykvernet pepper
evt. litt salt

Ertestuingen
250 g tørre grønne erter
50 g smør
4 ss hvetemel
1 dl H-melk
1/2 ts salt
1 ts sukker

kokte poteter og gulrøtter til servering

Ertestuingen må du starte med dagen før servering. Legg ertene i en romslig bolle og hell over nok kaldt vann til at det dekker med 4-5 centimeter. Neste dag heller du av vannet og har ertene i en kasserolle. Ha over nok kaldt vann til at det dekker godt. Kok ertene i ca. 1 time, til de er møre. Ha i mer vann hvis de koker tørt.

Hell ertene over i et dørslag. Smelt smøret i kasserollen og rør inn hvetemelet og melken. Ha i ertene og kok opp. Rør inn salt og sukker og la det koke i 2-3 minutter. Legg på et lokk og la ertestuingen hvile i 10 minutter.

Alle råvarene til medisterkakene bør være kjøleskapskalde når du setter igang. Ha kjøttdeigen i en miksebolle. Sett eltekrok på mikseren og la den jobbe på forholdsvis lav hastighet. Tilsett salt, potetmel, peppermuskattnøtt og malt ingefær og elt det inn i deigen.

Spe med melken, litt av gangen. Det er ikke sikkert at du trenger alt. Det må du se an.

Væt håndflatene med vann og form kaker av deigen. Jeg bruker en skje til å forme inni den ene håndflaten. Varm olje i en stekepanne og brun medisterkakene. De trenger ikke å bli gjennomstekte.

Du kan gjerne lage en stor porsjon medisterkaker samtidig, og så avkjøle og fryse ned når du har kommet til dette punktet. De du skal bruke nå med en gang, har du i en kjele med kraft eller lett buljong. Koker opp og lar dem trekke i sydende vann (vann på kokepunktet) til de er gjennomvarme.

Du kan bruke av den samme kraften eller buljongen til sausen.

Finhakk løken til sausen og ha den i en kasserolle sammen med smøret. La det surre på svak varme i 3-4 minutter. Ha i hvetemelet og rør det sammen. Spe med kraften eller buljongen. Kok opp og rør ut alle klumper.

Ha i fløten og la sausen småkoke i 7–8 minutter. Smak til med salt og pepper.

Kok poteter og gulrøtter! Så er maten klar for servering!

God middag!

Grove medisterkaker Grove medisterkaker Grove medisterkaker

 

4 kommentarer til “Grove medisterkaker”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon