Granola med masse nøtter og frø

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Granola med masse nøtter og frø

Jeg har en tendens til å kalle alle kornblandinger som dette for frokostblanding, selv om jeg nok spiser det like så mye til kvelds eller på ettermiddagen etter en endt treningstur. Her kaller jeg det granola.

Det som kjennetegner en granola, er at den er varmebehandlet i stekeovnen i motsetning til en vanlig frokostblanding, hvor ingrediensene bare er blandet sammen.

I denne varianten synes jeg selv at jeg gjør en riktig så smart ting, jeg hakker opp mange av ingrediensene i matprosessoren før jeg blander inn honning og har det hele i stekeovnen en stund. Jeg så en gang Jamie Oliver gjøre det, og det synes jeg var en lur ting.

Jeg har stort sett bestandig et glass med frokostblanding stående på kjøkkenbenken. Så spiser jeg det enten ved å knaske i meg en neve eller ha det i en bolle med vanlig melk, surmelk eller naturell yoghurt. Herlig!

hjemmelaget kornblanding

Oppskrift på granola med nøtter og frø
25 g linfrø
50 g solsikkefrø
50 g gresskarkjerner
25 g chiafrø, fås i enkelte dagligvarebutikker og på helsekost
200 g havregryn
100 g mandler
100 g hasselnøtter
50 g pekannøtter
50 g kokosflak – du kan også bruke revet kokos
¼ ts flaksalt
¼ ts kanel
100 g flytende honning
100 g aprikoser
100 g rosiner
10 g frysetørret jordbær, fås i enkelte dagligvarebutikker

Sett stekeovnen på 200 grader og kle to stekebrett med bakepapir.

Ha linfrøene i en matprosessor og kjør knivene rundt til de blir knus. Du kan også kjøpe ferdig knuste linfrø som du kan bruke. Så har du i solsikkefrø, gresskarkjerner, chiafrø, samt halvparten av havregrynene, mandlene, hasselnøttene og pekannøttene. Kjør knivene rundt til det blir helt smulete. Ha i resten av havregrynene, mandlene og nøttene og kjør knivene rundt én gang slik at de fremdeles er grove – det er godt å ha litt ekstra tyggemotstand i den ferdige granolaen.

Hell dette over i en stor bolle.

Jeg bruker å kjøpe kokosflak i velassorterte dagligvarebutikker, men det går helt fint å bruke vanlig revet kokos også. Flakene knuser jeg bare i håndflaten før jeg har i bollen. Så knuser jeg flaksaltet før jeg blander inn det og kanelen. Til slutt har jeg i honningen og rører det hele sammen.

Fordel blandingen utover stekebrettene. Stek granolaen i 10-12 minutter. Dette er ganske sterk varme, så pass på. Rør rundt en gang eller to i løpet av steketiden.

Del aprikosene i småbiter og bland inn både dem, rosinene og de frysetørrede jordbærene. Når blandingen er kald, har du den over på lufttette glass.

hjemmelaget frokostblanding

granola

granola 2

granola 3

Kos deg!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon