Bakt havregrøt med bringebær og kanel

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bakt havregrøt med bringebær og kanel

Jepp, du leste rett! Dette er rett og slett frokostgrøten plassert i en ildfast form og bakt i stekeovnen. Hvor kult er ikke det!

Idéen fikk jeg fra Chrissy Teigen, amerikansk modell – med norske aner – og kona til musikeren John Legend. Hun er skikkelig underholdende å følge på Instagram og Instagram Story. Man kan vel trygt si at hun elsker mat – både å lage den og å spise den.

Jeg har gjort en del endringer på hennes oppskrift, men idéen er fullstendig stjålet fra henne.

Jeg tenker at dette kan serveres både til frokost, men gjerne også til kveldsmat. Mannen i huset her, tar den gjerne også som middag!

Bakt havregrøt med bringebær og kanel

6-8 personer

1 1/2 l melk
175 g lettkokte havregryn
1 ts salt
100 g smør
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
4 egg
200 g bringebær, ferske eller frosne
25 g hasselnætter
1 ss sukker
kanel

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør en ildfast form med smør eller olje. Formen jeg bruker her er 24 x 20 cm.

Kok opp melk, havregryn og salt i en stor tykkbunnet kjele, under stadig omrøring sånn at det ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. La grøten småkoke i ca. 5 minutter til den begynner å tykne. Ta kjelen av varmen og la grøten stå i 10 minutter.

Smelt smøret.

Ha hvetemelet, bakepulveret, det smeltede smøret og eggene – pisk dem lett sammen først – i kjelen og rør det hele sammen. Føles grøten for tykk, sper du med litt mer melk.

Hell det over i den smurte formen. Fordel bringebærene og hasselnættene utover og dytt dem litt ned i grøten. Dryss over med sukker og kanel.

Sett formen i stekeovnen og stek kaken i ca. 30 minutter. Den skal føles litt dissete i midten når du tar den ut. Den kommer til å stivne mer når den blir stående.

Server den gjerne med ekstra bær!

 

4 kommentarer til “Bakt havregrøt med bringebær og kanel”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon