Chicago pan pizza

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Chicago pan pizza

Å, jeg husker første gangen jeg smakte Chicago pan pizza! Det burde jo ha vært i Chicago, men det var i London. Jeg var på mitt aller første Londonbesøk sammen med en venninne og vi spiste pizza på en restaurant ved Leicester Square.

At det var tykk bunn på pizzaen, var jeg i grunn vant til. Det var jo det enste jeg hadde smakt av pizza. Det som imidlertid var helt nytt med denne, var at det var ost inni hele kanten av pizzaen og at kanten var ekstra høy. Jeg elsket det og minnes at jeg spiste enorme mengder. Her er min versjon, noen og tjue år etterpå.

Jeg bruker Jan Vardøens veldig gode pizzaedeigoppskrift til denne, som alle andre pizzaer jeg lager.

Har du prøvd denne kaken med ost og skinke i?

Oppskrift på Chicago pan pizza

Deig
250 g hvetemel, gjerne et finbakstmel,
¼ ts salt
¼ pk gjær, fersk eller tørr
1 ½ dl lunkent vann
¼ dl extra virgin olivenolje

Tomatsaus
1 liten sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
½ ts salt
1 ts tørket oregano
1 boks hakket, hermetisk tomat
nykvernet pepper

200 g hvitost
50 g parmesan

Ha alle de tørre ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett oppi bakebollen. Ha i vann og olivenolje og sett elt deigen godt sammen. Jeg bruker å la kjøkkenmaskinen gå på laveste hastighet i 15 minutter.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til den har fått dobbel størrelse, ca. 1 time.

Sett stekeovnen på 225 grader og smør en rundform på 26 cm i diameter.

Finhakk løken og hvitløken til tomatsausen og ha det i en kjele sammen med olivenoljen, salt og oregano. La det surre på medium varme i noen minutter, til løken blir blank. Ha i tomatene og la det koke opp. La sausen småkoke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Riv både den vanlige hvitosten og parmesanen.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du ruller den til en kule. Kjevle den så ut til en runding som er stor nok til å gå helt oppover kantene på rundformen. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast.

Det kan være lurt å legge deigen over kjevlet når du skal løfte den opp for å plassere i rundformen. Pass på at du får deigen godt ut i kantene. Fordel osten utover hele bunnen. La det være igjen litt parmesan til pizzaen er ferdig stekt.

Brett inn bunnen rundt kanten og press den litt oppover igjen. Nå skal det altså være ost også inne i skorpen rundt pizzaen.

Fordel tomatfyllet over osten. Så setter du formen på en stekeplate og setter den inn på nest nederste rille i stekeovnen.

Stek pizzaen i ca. 25 minutter. Da skal det boble godt og du kan se at kantene er passe stekt.

La pizzaen hvile i noen minutter før du løsner rundformen og skjærer pizzaen i passe stykker og drysser over resten av parmesanen.

Enjoy!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon