Fågelkakor – litt sunnere cookies

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 40

Fågelkakor – litt sunnere cookies

Sist jeg lagde disse cookisene forsvant hele porsjonen så fort at jeg nesten måtte spørre meg selv om jeg faktisk hadde bakt. Det kunne jo være at jeg rett og slett hadde drømt!

Disse sjokoladecookisene er veldig enkle og kjappe å lage, og de er hakket sunnere å spise enn storparten av de tradisjonelle cookisene – hvis det er et tema. Og – som du skjønner av innledningsteksten – er de også knallgode!

Jeg bruker bestandig å bruke gram som måleenhet når jeg baker, men denne oppskriften er gammel og nedarvet – mamma brukte bestandig å lage disse fågelkakorna – og hun brukte desiliter som måleenhet til disse.

LES MER: Sånn lager du KNALLGODE SJOKOLADECOOKIES!

Ingredienser

Fågelkakor – litt sunnere cookies

200 g romtemperert smør
1.5 dl mykt, brunt sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 dl grovt sammalt hvetemel
1 dl hvetemel
2 dl lettkokte havregryn
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
200 g mørk sjokolade
0.25 ts flaksalt

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 150 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Ha smør, brunt sukker og vaniljesukker i en miksebolle og pisk det luftig og forholdsvis lyst – det tar 5-6 minutter. Bruk slikkepotten for å dra ned langs kantene en eller to ganger.

Pisk inn eggene, ett og ett. Bland sammen alt det tørre – unntatt sjokoladen – og ha i bollen. Vær forsiktig akkurat i det du setter igang mikseren, for melet vil fly rundt i hele rommet om du setter på full fart.

Bruker du hel sjokolade, hakker du den opp før du har den i kakedeigen. Sjokoladedråper eller -pellets, har du rett i. Rør det hele sammen.

Fordel kakedeigen i små topper på to bakebrettene. Jeg bruker en liten isskje til dette, men det går også veldig fint å bruke to teskjeer. Dryss over flaksaltet før du setter brettene i stekeovnen og steker fågelkakorna i 12-15 minutter. La dem ligge i ro på stekebrettet i noen minutter før du legger dem over på en bakerist til avkjøling.

Oppbevares i en lufttet boks.

God bakst!

8 kommentarer til “Fågelkakor – litt sunnere cookies”

  1. Heia😉
    Har du forslag til en annen meltype jeg kan bruke?
    Får ikke tak i dette melet, i disse Corona-tider😌

    Er sååå fornøyd med oppskriftene dine, og ukes-mailen jeg får👌🏼

    Mvh Anne Kari

    • Hei Anne Kari!
      Du kan bruke en blanding av vanlig hvetemel og fnt sammalt hvetemel, hvis du har det. Eller så får du lage en blanding ut fra det melet du har tilgjengelig.

  2. Hei, må spørre om en ting.Jeg lagde arvekyllingen for 1.ste gang Igår.Kan du si meg hvorfor sausen skilte. seg? Brukte matfløten og crewmedlemmene fraîche.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon