Disse cookiene er farlig gode. Nystekte, lunka cookies med sjokoladebiter og myk karamell i midten. Nam!

Dette er en stor porsjon! Det blir ca. 65 cookies! Men, la ikke det bekymre deg! Du kan fryse ned deigen om du ikke bruker hele på en gang eller du kan fryse ned cookiene før du steker dem, for så å ta de opp og steke når du har lyst på. Og, du kan bruke deigen i en like farlig god iskake med både cookie dough og karamell. Den oppskriften kommer på bloggen om noen dager, så det er bare å følge med!

Jeg bruker Tørsleffs dulce de leche i disse cookiene. Det er innkokt, søt kondensert melk, som er tykk som karamell. Om du ikke får tak i det i butikken, kan du også bruke Tørsleffs søte, kondenserte melk og koke den til den blir like tykk. Da setter du hele boksen, med lokket på plass, i en kjele med vann og lar det koke i c. 3 timer. La det avkjøles litt før du tar av lokket og bruker karamellen.

Sjokoladecookies med karamell av dulche de leche

gir 65 kjeks

350 g romtemperert smør
250 g hvitt sukker
200 g mykt, brunt sukker
3 egg
550 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts Tørslefs vaniljesukker
1 ts salt
600 g mørk sjokolade eller sjokoladechips
125 g valnøtter
1 boks Tørslefs karamelliserte melk – dulche de leche

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle 3 stekebrett med bakepapir.

Ha smør, begge typer sukker og eggene i en kjøkkenmaskin og pisk til det er godt blandet. Ha i hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og salt og bland det sammen.

Bruker du hel sjokolade, grovhakker du den før du har den – eventuelt sjokoladechips om du bruker det – og grøvhakkede valnøtter i kjøkkenmaskinen. Bland det sammen.

Lag kuler med en isskje eller en spiseskje og fordel utover stekebrettene. Lag en grop i midten og fordel ca. 1 ts med dulche de leche i gropen. Fordel så kjeksdeig over gropen og klem den fast på sidene.

Stek kjeksene i 12­–15 minutter. La de ligge på stekebrettet i noen minutter før du legger dem over på en bakerist til avkjøling.

Du kan gjerne fryse cookiene og så varme dem opp litt før servering. Eller du kan fryse kjeksene før steking og så steke dem når du tenker å servere.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Print Friendly, PDF & Email

Readers comments

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *