Gravlaks med rødbeter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter + 3 dager hvile

Porsjoner: 4

Gravlaks med rødbeter

Sjekk ut den fantastiske fargen på gravlaksen! Denne vil garantert gjøre stor sukess på frokost og lunsjbordet i julen! Den gjorde iallfall det da jeg tok den med meg på hyttetur med en gjeng barndomsvenniner tidligere i høst. For du vet det er sukess når alle vil ha oppskriften!

Og oppskriften er særdeles enkel; helt fersk laks, sukker, salt og revet rå rødbet pakket sammen i noen dager. Så blir det dette herlige resultatet.

Del gjerne den ferdige gravede laksen opp i mindre biter og frys dem ned. Så er det bare å ta opp fra fryseren etterhvert som det blir oppspist.

Ingredienser

Rødbetgravet laks
1 kg fersk laks gjerne et loinstykke uten skinn
75 g salt
75 g sukker
1.5 ts nykvernet pepper
1 fersk rødbet
1 sitronsaft

Slik gjør du

Kjøp laks av god kvalitet med så lang holdbarhet som mulig. Ha god hygiene mens du graver laksen og pass på at du skreller rødbeten godt, fjerner skallet og vasker fingrene før du fortsetter. Så er du sikker på at du ikke får med noe jord fra rødbetene og over på laksen.

Legg et dobbelt lag med plastfolie på kjøkkenbenken, bred nok til å få plass til laksefileten.

Tørk av laksefileten med kjøkkenpapir. Bland sammen salt, sukker og pepper og fordel det rundt hele laksen. Klem det på plass.

Riv rødbeten og fordel både den og sitronsaften rundt det hele. Rull laksesiden inn i plastfolien og legg den så i en brødpose som du knytter igjen. Så er du helt sikker på at dette ikke vil lekke i kjøleskapet.

Legg fiskefileten på en flat hylle i kjøleskapet. Legg over en brødfjøl og så en melkekartong eller en annet passende som tyngde på toppen. La fisken ligge slik de neste 3 dagene. Vend fisken en gang pr dag.

Tørk fisken med kjøkkenpapir igjen før du skjærer den i skiver og serverer den til for eksempel flatbrød og rømme.

Gravlaksen er også fin å fryse ned i mindre biter.

4 kommentarer til “Gravlaks med rødbeter”

  1. Hei! Dette så virkelig lekkert og inspirerende ut 🙂 Jeg har lyst til å prøve oppskriften, men dessverre er fersk rødbete vanskelig å få tak i her jeg bor. Tror du man kan oppnå et lignende resultat med rødbete fra glass? Hilsen Trine.

    • Hei Trine. Du får jo fargen fra den hermetiske rødbeten også. Prøv å vask av mest mulig av laken sånn at du ikke får med smaken av den. Lykke til.

  2. Men oj vad det ser gott ut. Måste göra det här redan i morgon. Ska även se om du har recept på flatbrödet också, annars kanske du kan skriva ner det till mig. Ha en fortsatt trevlig söndag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon