Torsk med chorizo, tomatsaus og spinat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Torsk med chorizo, tomatsaus og spinat

Torsk og chorizo er to smaker som går veldig godt sammen! Smaken av den salte og litt sterke spanske pølsen med masse paprika i, er supergod til den hvite og milde norske torsken! Her bruker jeg tomatsaus og litt ekstra paprikapulver også, for å fremheve den litt eksotiske smaken.

Dette er en kjapp middag som passer like godt å lage på en mandag som i helgen!

For ca. 1 år siden fikk jeg installert en Quooker på kjøkkenet mitt her på Verkstedet. En Quooker er både en helt vanlig vannkran pluss at jeg får kokende vann fra den. Utrolig kjekt å ha både når jeg lager mat og når jeg skal lage én av mine 100 kopper med te i løpet av dagen! Ha ha ha!

Les mer om Quooker her!

Quookeren har en sikkerhetsforordning sånn at man må trykke ned og vri for at det kokende vannet skal komme pluss at det er ganske mye luft i vannet som kommer ut, sånn at man faktisk rekker av ren refleks å dra til seg hånden før man blir brent.

Dette er Quookerversjonen jeg har!

Jeg bruker vannet herfra både når jeg skal ha vann å koke pastaen i og når jeg bare skal tilsette litt vann i en suppe eller saus. Kjekt!

Sjekk ut filmen under her for å se litt mer av hvordan jeg bruker den!
Klikk på den stiplede firkanten i nedre høyre hjørne for å få filmen i stort format.

Ingredienser

Torsk med chorizo, tomatsaus og spinat
150 g chorizo
1 ss olivenolje
1 rødløk
3 fedd hvitløk
0.5 ts paprikapulver gjerne røkt
4 dl hakkede, hermetiske tomater
4 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
600 g torskefilet
0.5 ts flaksalt
1 boks hermetiske kikerter
200 g spinat
nykvernet pepper

Risen
3 dl jasminris
4.5 dl vann
1 ts salt

Slik gjør du

Start med risen. Vask gjerne risen noen omganger i kaldt vann før du starter med kokingen. Jeg tar kokende vann rett fra Quookeren og over i kasserollen, har i den nyskyllede risen og saltet, setter på et lokk og lar det koke opp igjen. La risen være rett over kokepunktet i 10 minutter. Skru av varmen, men la lokket været på og legg en klut over, og la det stå i de kommende 10 minuttene. Da er risen ferdig.

Del chorizoen i små terninger og ha i en stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen. Stek på litt over medium varme til terningene begynner å bli litt brune i kantene.

I mellomtiden skjærer du rødløken i tynne ringer og hakker opp hvitløken. Ha det i pannen og la det steke med pølsebitene i 4-5 minutter. Så har du i paprikapulveret, de hakkede hermetiske tomatene, vannet – her bruker jeg Quookeren min og har i kokende vann – samt buljongterningen eller tilsvarende mengde med fond. La det hele koke opp.

Del torsken i store terninger og legg i tomatsausen og dryss saltet over fieksbitene. Legg over et lokk og la det putre i 5-6 minutter. Hvelv kikertene over i et dørslag og skyll dem med kaldt vann. Dersom spinaten ikke er vasket fra før, vasker du den godt før du har den og kikertene i gryten. Spinaten trenger 2-3 minutter før den ramler sammen og blir ferdig.

Smakt til med salt og pepper.

God middag!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Quooker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon