Hjemmelagde fiskekaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelagde fiskekaker

Jeg fikk lånt meg en kjøttkvern til Kitchen Aid’ en min her om dagen. Har egentlig tenkt det mange ganger at jeg skal kjøpe meg en selv, men har vel aldri husket på det når jeg har vært i nærheten av en utstyrsbutikk som selger det. Det betyr kanskje at ønsket ikke har vært veldig stort. Jeg har en food processor som jeg er kjempefornøyd med og som jeg bruker til alt mulig slikt.

Tilbake til kverna: Første test var fiskekaker. Jeg synes selv jeg lager veldig gode fiskekaker med food processoren til hjelp, men vet jo at det var kverna som ble brukt i gamle dager og som fremdeles går for å være det foretrukne redskapet.

Dette trenger du til 4 personer
600-700 g fiskefilet av hyse eller sei, her bruker jeg halvparten laks og sei
25 g smør eller margarin
1 ½ ts salt
1 ss potetmel2 sjalottløk
noen grener timian
pepper
1 ½-2 dl melk
smør og olivenolje til steking

Hjemmelagde fiskekaker

Kverna er på plass.

Hjemmelagde fiskekaker

Lager fiskekaker med både sei og laks.

Hjemmelagde fiskekaker

Seien i farta.

Hjemmelagde fiskekaker

Laksen er klar for å bli stappet ned i kverna.

Hjemmelagde fiskekaker

Litt timian klar til opphakking.

Hjemmelagde fiskekaker

Det ferdig kvernede fiskekjøttet sammen med smør, løk, timian og melk.

Hjemmelagde fiskekaker

Væt fingrene i litt vann og klapp til fine fiskekaker.

Hjemmelagde fiskekaker

Stek dem i en blanding av smør og olivenolje. På litt over middels varme i noen minutter.

Hjemmelagde fiskekaker

Snu dem når de er gyllenbrune på den første siden.

Hjemmelagde fiskekaker

Noen minutters steking på den andre siden.

Hjemmelagde fiskekaker

I farta på kjøkkenet.

Hjemmelagde fiskekaker

Opp på brødskiva med dem!

Konklusjon for food processor vs. kjøttkvern: foreløpig lager jeg best fiskekaker med food processoren. Det går dessuten veldig mye fortere for da putter jeg alt i processoren og kjører rundt. Ferdig på noen få strakser. Du finner oppskrift på gode fiskekaker lagd i food processoren her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon