Hjemmelaget daim med pistasjdryss

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 1

Hjemmelaget daim med pistasjdryss

Jeg kokte store mengder med daim mens jeg gikk på ungdomsskolen. Godteposene på lørdagene brukte ikke å være store, så da var daimkoking løsningen på søtsuget. Merkelig nok fikk jeg aldri nei til svar når jeg spurte om lov. Jeg tror kanskje ikke mine unger hadde fått lov til å knaske i seg så mye sukker som jeg gjorde. Ha ha ha. Det var andre tider og annet fokus da.

Jeg brukte aldri termometer på 80-tallet, og du trenger ikke det når heller, for du kan bare slutte å koke når karamellen er passe mørk, men om du vil, kan du bruke termometer og da koke til den er 150 grader. Jeg kan ikke huske at jeg smeltet sjokolade og hadde over karamellknekken i ungdomstiden, men det gir definitivt en ekstra svung over smaken. Her har jeg også hakket opp noen pistasjnøtter som jeg drysser over i tillegg til en bitteliten klype flaksalt. Nam!

Ingredienser

Hjemmelaget daim med pistasjnøtter
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør
150 g melkesjokolade ca. 37% kakao
25 g pistasjnøtter
0.2 ts flaksalt

Slik gjør du

Kle en form på 25 x 18 cm, som tåler høy varme med bakepapir og sett den på et underlag som også tåler høy temperatur.

Ha sukker, vaniljesukker og smør i en kjele og kok opp. La det koke til det blir 150 grader eller passe gyllenbrunt. Når den har fått passe farge, rører du skikkelig kraftig i karamellen. Innimellom skiller den seg sånn at smøret kommer ut, men da er det bare å røre alt du greier til du får samlet den sammen igjen til en flytende karamell.

Hell den over i formen og la den stå i 10 minutter.

I mellomtiden hakker du opp sjokoladen og pistasjnøttene. Fordel sjokoladen over karamellen etter 10 minutter og la den smelte ned før du drar den jevnt utover det hele. Dryss over pistasjnøttene og saltet og la det avkjøles helt til det stivner.

Daimen oppbevares fint i romtemperatur. Knekk eller skjær den opp i passe serveringsbiter.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon