Er du like glad i blomkålsuppe som meg? Det er jo i grunn vanskelig for deg å svare på, men jeg kan iallfall si at jeg er skikkelig glad i blomkålsuppe! Ja, jeg er glad i supper generelt. Er så utrolig mye godt man kan lage suppe av og med.

Ettersom blomkålsuppe er så mild i smaken, liker jeg godt å kombinere den med noen elementer som blåser litt av gårde i smaken. Som for eksempel chorizopølse og chilipestoen min! Begge deler gir, etter min mening, en god punsh til smaken!

Håper du liker det også!

KLIKK DEG INN HER FOR Å KOMME TIL ALLE OPPSKRIFTENE MED FRU TIMIANS KRYDDERBLANDINGER, PESTOER OG BULJONGER!

Blomkålsuppe med Fru Timian chilipesto

til 4 personer

2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 store blomkål
2-3 ts Fru Timian lys grønnsaksbuljong
5 dl vann
5 dl H-melk
salt
nykvernet pepper
100 g chorizo

Chilipestoen
1 ss Fru Timian chilipesto
1 ½ ss kokende vann
1–2 ss god olivenolje

Finhakk løken og hvitløken og ha i en kjele sammen med olivenoljen. La det surre på medium varme i 3–4 minutter. Del blomkålen i buketter å ha dem i kjelen sammen med buljongpulveret, vannet og melken og kok opp. La det småkoke til blomkålen er myk.

Mos til suppe med stavmikser. Du kan også bruke en blender. Da må du bare være forsiktig sånn at du ikke brenner deg.

Smak til med salt og pepper.

Men suppen koker, deler du chorizoen i terninger og steker dem i en panne til de er gyllenbrune. Det er så mye fett i pølsene at du ikke trenger å bruke fett i pannen.

Ha Fru Timian chilipesto i en skål og rør inn det kokende vannet. La det stå i 2 minutter før du rører inn olivenoljen.

Fordel suppen i serveringsskåler og ha over chorizobitene og chilipesto.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *