Kyllinggryte med bacon og kantareller

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 4

Kyllinggryte med bacon og kantareller

Det er på tide med noen deilige høstgryter igjen! Det er jo en av de store oppturene med at høsten faktisk kommer – sommermenneske som jeg er. Nå kan gjerne grytene putre litt på ovnen igjen, stearinlysene tennes og vi kan kose oss med en god gryte.

Til denne gryten bruker jeg kyllinglårfilet – som passer kjempegodt å bruke i gryter – ferske kantareller, bacon og så bruker jeg usøtet kondensert melk. Kondensert melk er helt ypperlig å bruke i gryter, men du kan bruke matfløte om du vil det istedenfor også.

Jeg liker godt å bruke fullkornsris til litt rustikke gryter som dette. Da synes jeg risen gir litt mer smak til den ferdige middagen. Og så liker jeg godt at både baconet, kyllingbitene og kantarellene stekes gyllenbrune først, så det blir noen runder med stekepannen før alt has i en gryte og kokes sammen.

PS! Har du lyst til å lage gryten når kantarellene ikke er i sesong, så kan du bruke sjampinjong aller annen sopp istedenfor.

Ingredienser

Kyllinggryten
200 g kantareller
4 ss olivenolje
125 g bacon
500 g kyllinglårfilet
1 ts salt
nykvernet pepper
2 dl vann
1 gulrot/gulrøtter
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 stilk(er) stangselleri
1 ts tørket oregano
3 dl usøtet kondensert melk

Risen
4.5 dl vann
0.5 ts salt
3 dl fullkornsris

Slik gjør du

Varm en stekepanne til den nesten ryker. Ha 2 ss av olivenoljen og alle kantarellene og stek til soppen  begynner å få gyllenbrune kanter. Dryss over litt salt og pepper. Ha dem over i en gryte.

Del baconet i småbiter og ha bitene så i den varme stekepannen. Stek det til det blir gyllenbrunt på begge side før du har det over i gryten. Fettet heller jeg ut.

Del opp kyllingkjøttet i litt mindre biter. Jeg liker å ha litt store biter i denne gryten, så jeg deler hvert kyllinglårstykke i to deler. Ha resten av olivenoljen i stekepannen og brun kyllingkjøttet. Dryss over salt og pepper. Det skal ikke gjennomstekes, bare brunes på høy varme til det begynner å bli gyllenbrunt.

Ha kyllingkjøttet også i gryten. Hell vannet i den varme stekepannen og la det koke i 1 minutt. Skrap gjerne litt i pannen for å få med de gode smakene. Hell vannet over i gryten.

Del gulroten i små terninger og finhakk sjalottløken, hvitløkfeddene og stangelleriet. Ha det i gryten sammen med oreganoen og den kondenserte melken eller matfløte om du bruker det istedenfor. Kok opp og la det småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

Kok opp vann og salt til risen. Ha i risen, legg over et lokk og la det småkoke i 10 minutter. Skru av varmen, men la kjelen så i ro med lokket på i 10 minutter til. Da er risen ferdig og det er klart for servering!

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon