Enkel kyllingpanne med smaker fra Thailand!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Enkel kyllingpanne med smaker fra Thailand!

”Mamma! Adrian spiste opp all maten!” Ungene var hjemme alene og jeg hadde plassert en ganske stor ildfast form full av denne kyllingpannen i kjøleskapet. Storebror hadde det travelt, for han skulle videre på jobb, og hadde ikke tid til å vente på at lillesøster skulle spise. Så da spiste han likeså godt opp alt sammen selv! Til hans forsvar må det sies at han trodde lillesøster allerede hadde spist.

Mor fikk iallfall bekreftelse på at maten smakte bra 🙂

Jeg vet at mange av dere som bruker å lese oppskriftene mine, er veldig glade i langpannemat. Middager som enkelt og greit kan lages til den lille kjernefamilien eller til en aldri så liten skokk som kommer på besøk. Og da tørr jeg å påstå at denne oppskriften er midt i blinken! Den er superenkel å lage og smaker skikkelig godt!

Vil du servere retten med litt mer grønnsaker enn jeg gjør her, er det ikke noe i veien for å dele opp små blomkål- og brokkolibuketter og ha i formen.

Jeg bruker lårfilet av kyllingen til denne pannen. Lårkjøttet er litt mørkere i fargen og har litt mer egensmak enn brystfiletene, og passer kjempegodt i denne retten.

Enkel kyllingpanne med smaker fra Thailand

til 4 personer

1 dl søt chilisaus
2 ss soyasaus
1 ss asiatisk fiskesaus (kan utelates)
1 ss flytende honning
saft av ½-1 lime
2 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær
600 g  lårfilet av kylling
2 ss olivenolje
½ ts flaksalt
litt nykvernet pepper
2 løk
1 rød paprika
2 vårløk

ris til servering

Sett stekeovnen på 200 grader. Bland sammen chilisaus, soyasaus, fiskesaus (hvis du bruker det), flytende honning og limesaft i en bolle. Skrell og riv hvitløkfeddene og ingefæren og rør inn. Smak deg til for å kjenne om du skal bruke hele eller halve limen. Sausen skal være ganske så skarp i smaken.

Bruker du lårfileter, er de i passe størrelse allerede i pakken. Bruker du brystfilet, deler du dem i to eller tre. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og legg i halvparten av kyllingfiletene og brun dem raskt på begge sider. Dryss over litt salt og pepper under stekingen. Legg bitene over i en ildfast form og gjenta med resten.

Del opp løkene og paprikaen og ha i den ildfaste formen også. Hell over sausen og rør det hele sammen.

Sett formen inn i stekeovnen og stek i 15-20 minutter. Steketiden avhenger av hvor kalde kyllingfiletene var i utgangspunktet og om du bruker lår- eller brystfileter. Du kan gjerne stikke et steketermometer midt i én av bitene. Er kjernetemperaturen 70 grader, er kyllingen ferdig.

Når det er ca. 5 minutter igjen av steketiden, drysser du over ringer av vårløkene.

Jeg bruker å skru stekeovnen på grillelementet de siste 2-3 minuttene slik at kyllingbitene får en skikkelig grillings på slutten. Og så bruker jeg å ta en skje og øse noe av saften over (som ligger i bunnen av formen) over kyllingbitene og grønnsakene én eller to ganger i løpet av steketiden.

Server kokt ris til.

kyllingform-i-langpannekylling-med-thaismaker

 

 

 

8 kommentarer til “Enkel kyllingpanne med smaker fra Thailand!”

  1. Veldig god kyllingrett, har laget den flere ganger! Jeg pleier å ha oppi noen brokkolibuketter i tillegg, så blir det enda mer grønnsaker. Har prøvd retten både med lårfilet og «vanlig» brystfilet av kylling, og den er definitivt best med lårfilet! 🙂

    • Så bra den har falt i smak. Ja, lårkjøtt har mye mer smak enn brystkjøttet. Får håpe at det blir mer vanlig å selge lårkjøtt i vanlige butikker også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon