Man skal jammen henge med i svingene om man skal holde seg oppdatert på hva som er «in» når det kommer til mat og drikke på sosiale medier for tiden. Tik Tok holder et forrykende tempo både i filmene som lykkes mest viralt og i utskiftinger på trendfronten. Jeg har laget meg en bruker på Tik Tok, men er foreløpig en helt passiv bruker.

Det er jo ikke sånn at man går glipp av alt snadder selv om man ikke bruker Tik Tok. Jeg er jo tross alt riktig så aktiv på Instagram, og der kommer en del av godbitene fra Tik Tok.

Retten som herjer sosiale medier for tiden, er denne knallgode – og superlettvinte – pastamiddagen med ovnsbakte cherrytomater, hvitløk og fetaost.

DEN SMAKER SOL OG SOMMER! Og elsker jo nettopp sol og sommer, så for meg var denne helt perfekt!

Du kan selvfølgelig bruke pastaskruer eller andre former istedenfor spagetti, som jeg gjør her.

Kos deg med middag!

Spagetti med ovnsbakte cherrytomater, hvitløkfedd og fetaost

til 4 personer

200 g fetaost i blokk
400 g cherrytomater
5-6 fedd hvitløk
2-3 ss olivenolje
½ ts salt
nykvernet pepper
2 ts tørket oregano
½ potte basilikum
400 g spagetti

Sett stekeovnen på 225 grader.

Plasser fetaostblokken midt i en ildfast form. Del cherrytomatene i to og fordel rundt. La hvitløkfeddene ha skallet på og bare legg dem sammen med tomatene. Fordel olivenoljen, salt, pepper, oregano og halvparten av basilikumbladene over.

Sett formen i stekeovnen og la det stå i ca. 25 minutter, til du ser at tomatene er helt myke og du kan ane at fetaosten også er helt myk inni.

Mens dette står i stekeovnen, koker du spagettien etter anvisning på pakken i lettsaltet vann. Hell av vannet.

Når fetaosten og tomatene er ferdige, tar du ut formen og klemmer hvitløkfeddene ut av skallet og moser dem sammen med fetaosten. Tomatene moser du så mye som det passer deg.

Bland inn spagettien med tomat- og ostesausen. Smak for å kjenne om du må tilsette litt mer salt og pepper. Dryss resten av basilikumbladene over like før servering!

God middag!

Før steking

Etter steking

Mose sammen

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *