Det beste bakepapiret!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer + avkjøling av deigen

Porsjoner: 80

Det beste bakepapiret!

Jeg oppdaget dette bakepapiret fra Toppits første gang på en eller annen Harrytur til Sverige, og kjøpte med meg en ganske så stor bunke. Og jeg elsket det fra første stund!

Heldigvis fant jeg det igjen i norske dagligvarebutikker også, sånn at jeg kunne holde varelagret mitt oppe! Gleden var derfor stor da Toppits lurte på om jeg kunne tenke meg å ha et samarbeid med dem!

Bakepapirene fra Toppits skiller seg fra alle andre bakepapir, iallfall jeg har prøvd, ved at de har en sklisikker underside, noe som rett og slett betyr at du kan kjevle rett på bakepapiret UTEN AT DET SKLIR AV GÅRDE! Og det synes jeg er helt genialt! Hvem har vel ikke prøvd å kjevle rett på et bakepapir som for sitt bare liv har prøvd å stikke av. Ha ha ha! Det slipper du altså med dette.

Det har dessuten en nonstick-overflate som gjør at ingenting fester seg. Ikke en gang hjemmebakte knekkebrød!

LES MER! Her kan du lese mer om Toppits sine produkter

Her kommer et tips til deg som både er glad i en god toast og et rent toastjern: Brett et bakepapir fra Toppits og legg toasten inni. Så legger du hele pakken i toastjernet ditt. Ikke bare beholder du tostjernet helt rent, toasten blir enda bedre også, fordi bakepapiret er med på å spre varmen enda jevnere.

Så til julebaksten! Her kjevler jeg pepperkakene rett på bakepapiret. Aldeles genialt når man lager pepperkakehus og er avhengig av at store biter ikke skal endre fasong fra man kjevler til det kommer seg på et stekebrett.

Se etter bakepapirene fra Toppits neste gang du er i butikken.

Pepperkakeoppskriften jeg bestandig bruker, finner du litt lenger ned!

Ingredienser

250 g smør
275 g lys sirup
275 g sukker
3 egg
825 g hvetemel
2 ts malt nellik
1 ts kanel
0.5 ts kardemomme
1 ts malt anis
2 ts malt ingefær
0.5 ts nykvernet pepper

Melisglasur
1 eggehvite(r)
125 g melis

Ha smør, sirup og sukker i en stor kasserolle og kok opp. Ta den av platen og la blandingen avkjøles til den er lunken. Rør inn eggene, ett om gangen. Bland alt det tørre før du har det oppi kasserollen. Bland alt godt. Du kan også gjøre dette i kjøkkenmaskinen.

Hvelv deigen over på kjøkkenbenken og kna den sammen en gang før du pakker den inn i plastfolie og lar den ligge i kjøleskapet i minst noen timer. Den kan ligge der i flere dager før du fortsetter arbeidet med den.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Ta ut et bakepapir fra Toppist og dryss et helt tynt lag med hvetemel på det. Skjær av en del av deigen og kjevle den ut til en 2–3 mm tykk leiv. Stikk ut pepperkaker.

Det er lurt å legge pepperkaker som har omtrent samme størrelse sammen på stekebrettet, slik at de blir ferdigstekt samtidig.

Steketiden avhenger av størrelsen, men det vil ta 10–15 minutter. Lager du store ting, som tak og vegger til pepperkakehus, er det lurt å la det ligge i ro på stekebrettet i to minutter når det er ferdigstekt, før du forsiktig legger det over på en bakerist.

For å få en hvit og holdbar melisglasur bruker jeg egghvite, og ikke vann, til å røre ut melisen i. Hvor mye melis du må ha, avhenger av hvor stort egget er, men ca. 125 gram. Bland sammen og rør til du får en glatt og fin masse som er så tykk at den ikke vil renne utover, men så flytende at du faktisk greier å sprute den ut av et kremmerhus.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Toppits.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon