Her er bøkene mine

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Her er bøkene mine

Fra jeg startet som matspaltist i lokalavisa her i Rakkestad i 2003 og frem til nå, har jeg gitt ut 7 kokebøker. De første på Cappelen og de siste på Cappelen Damm, som forlaget nå heter.

Nybakt!

Nybakt var første bok. Massevis av gode oppskrifter på gjærbakst. Kom ut i 2004.

Her er bøkene mine

Her er noen av anmeldelsene på boka:
«Ujålete og informativt om alle typer bakst med familiehygge som ramme og med utgangspunkt i råvaretilgjengeligheten på den lokale Rema.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Terningkast 5
«En personlig skrevet bakebok som oser av glede over å sette nybakt på bordet»..»søte små kapittelnotater..lettleste oppskrifter og forslag»
Tove Diesen/ Berit Simenstad, Aftenposten

«Knasende bakverk, dampende av glød og iboende krefter – og til alle døgnets tider. Det er hva et Rakkestad-ektepar innbyr til i fersk bok.»
Kjell Eriksson, Sarpsborg Arbeiderblad

«..en smakfull bakebok med alle typer gjærbakst, inndelt etter døgnets tider. En god blanding av tradisjonelle, norske oppskrifter og nymotens importerte, fra oldemors kaffebrød til brioche og focaccia.»
Helga Johanne Størdal Bentsen, Vårt Land

«..godt for små og store..gode forklaringer til fremgangsmåte»
Trønder-Avisa


Matpakka

Bok nummer to var Matpakka. Her får du matpakketips for både store og små.

Her er bøkene mine

Her er noen av anmeldelsene av boka:

Uansett grunn så treffer Marits kokebøker meg midt i hjerte…og maven.»
«..du trenger ikke ha barn for å ha glede av boken, du trenger ikke en gang ha matpakke.»

Terningkast 5 Lene Aarnes, Nesteklikk.no

«Forfatteren er et oppkomme og har tydelig erfaring med matpakker av alle slag…for alle som trenger et dytt bort fra to med brunost, men mangler ideene.»

Tove Diesen, Aftenposten

Nybakt til jul

Høsten 2005 kom «Nybakt til jul» . I denne boka har jeg samlet mine beste oppskrifter til advent og jul. En salig blanding av det moderne og det tradisjonsrike. Jeg håper boka gir deg ny inspirasjon til dine egne juletradisjoner.
Her er bøkene mine
Her er en anmeldelse av boka:
«Nybakt til jul er proppet med julestemning i en ujålete form, og ikke minst er Marits oppskrifter knakende gode. Nok en må-ha bok fra Rakkestad-familien.»
Lene Aarnes Westerhaug, nesteklikk.no

Vi baker

Dette er boka for deg som liker å lage mat sammen med barn. Enkle oppskrifter med massevis av steg-for-steg-bilder med barn i hovedrollen.

Her er bøkene mine
Her er noen av anmeldelsene av boka:

«Det utgis ikke mange norskproduserte bakebøker for barn av høy kvalitet, så Vi baker! ble tatt i mot med stor forventning. Paret Marit Røttingsnes Westlie og fotografektemann Øystein Westlie har laget flere bøker sammen tidligere, og også denne gangen har de truffet blink. Har du barnehagebarn eller skolebarn som du vil skal bli glade i å bake, er dette boka. Trinn-for-trinn-bilder, fristende oppskrifter og et opplegg tilpasset barn gjør boka svært brukervennlig. Oppskriftene spenner fra søt gjærbakst (kaker og muffins) til sunne lunsj- og middagsoppskrifter. (…) Svært mange av oppskriftene er forøvrig egnet som matpakkemat. Så oppfordringen er enkel: Sett barna i sving på kjøkkenet!»
Montessori magasin nr. 2/2007

«Stilen er enkel og ujålete, oppskriftene er gode og fristende og bildene av fotograf Øystein Westlie er nydelige og inspirerende.»
Nord°

«Spennende og inspirerende

Har ikke barna bake- og kokebok fra før, kan kanskje Marit Røttingsnes Westlies bok være den rette å starte med. Boka er laget for at barn som kan lese selv kan følge oppskrifter og lage maten fra a til å. Den er lettlest, med illustrerende bilder og med nokså enkle oppskrifter. Men ikke så enkle at maten som presenteres blir kjedelig, dette er både spennende og inspirerende, ikke bare for barn.

Marit Røttingsnes Westlie har selv laget mat siden hun var liten, og i boka presenteres alt fra små og større bakverk til enklere middagsretter og deilige kaker. Boka er oversiktlig og har en praktisk ringhulls-rygg, slik at den holder seg oppslått når den er lagt på bordet. Videre har den glanset papir slik at fettete og melete barnehender ikke ødelegger, boka kan lett tørkes av. De mange fine portrettene av barn i full utfoldelse på kjøkkenet, der de med all tydelighet viser stolthet og glede over å hjelpe til og kose seg med å lage mat, inspirerer. Det er bare å begynne, i hvert fall med barn over seks.»
Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad

Lettvint middag i gryte og langpanne

Alle kan vi vel kjenne oss litt lite kreative når vi dag etter dag skal lage både hverdagsmat og festmat til familie og venner. I denne boka finner du enkle og gode oppskrifter på mat som i stor grad lager seg selv i gryte eller langpanne.

Her er bøkene mine
Lettvint middag
fikk Gourmand World Cookbook Awards’ første pris i kategorien Best Easy Recipes Book in Norway, 2007.

Her er utdrag fra en av anmeldelsene av boka:

«Lettvint middag i gryte og langpanne har flere viktige detaljer som jeg savler i andre bøker. Alle oppskriftene blir lett beskrevet, de er laget for fire personer. Sist men ikke minst, du får beskjed om hvor lang tid det tar å lage retten.  …. Fransk løksuppe er min favoritt. Måtte prøves og for et resultat det ble. Bare den oppskriften alene er verdt pengene til boken. Bildene gir lyst til å prøve seg på kjøkkenet, ikke vær redd, ta fatt!»

Ole-Morten Rosted, Sarpsborg Arbeiderblad

Hjemmebakt

Her er det kaker, kjeks, brød og boller i skjønn forening. Noen av oppskriftene har vært utgitt tidligere i noen av bøkene og andre har vært på trykk i noen av de spaltene som jeg har i aviser og magasin.

Her er bøkene mine
Her er noen av anmeldelsene av boka:

Bakeglede fra perm til perm

Oppskriftene er nemlig svært gode, og åpenbart gjennomprøvde.

KK

«Paret har levert en rekke jordnære, nyttige kokebøker; to snedne bøker i 2008, praktisk omfang og gode oppskrifter. Verdt å lese: Enkle tips å hente. Instruktive bilder. Verdt å bruke: Veldig hendige som til og med får plass i en kjøkkenskuff. Fine, små vertinnegaver til bakeglade og småbarnsforeldre.»

Borghild Fiskå, Stavanger Aftenblad

Godlukt

«Bare ordet Hjemmebakt skaper deilige bilder i hodet mitt. Trygghet, varme, gode minner og ikke minst gode opplevelser. Med boken til Marit synes jeg også at luktene dukker opp. (…) Boken innbyr til å prøve ut små og store brød, søte boller og wienerbrød, muffins, og kjeks samt paier og annen småmat. Boken er ujålete og hjelper selv den mest klønete deiglager til en selvsikker terte- og briochebaker»

Hanne Buxrud, VG

Elsker deig

Dette er oppfølgeren til min første bok: Nybakt. Igjen massevis av deilig gjærbakst i alle vanskelighetsgrader. Her er det lett å finne seg mange nye favoritter.

Her er bøkene mine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon