Den beste gulrotkaken!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Den beste gulrotkaken!

Oppvokst som jeg er på bedehuset, kjenner jeg nødvendigheten av å ha en sikker vinner på kakerepertoaret. Kaka du kan oppskriften på i hodet, som du kan trylle fram når det er din tur til å ta med en langpanne, og som du vet blir spist med stor appetitt. Har du ingen slik kake, eller du ønsker å bytte ut den du har, kommer jeg med et godt forslag her.

En perfekt gulrotkake skal, etter min smak, ha en luftig, litt syrlig, men mest en søt, hvit bølgende glasur over den saftigste kaka du kan tenke deg. Den skal være så full av gulrøtter og godt smør at den er helt uimotståelig. Og for riktig å sette et bastant punktum, må den ha så mye nøtter i seg at jeg kan knase meg gjennom et stykke.

Den beste gulrotkaken!

Dette trenger du
Bunn
150 g mandler
250 g smør, romtemperert
300 g mykt brunt sukker
2 ss flytende honning
ca. 450 g gulrøtter, 5-6 stk.
400 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts kanel
1 ts muskatnøtt
5 egg
skall og saft av ½ sitron
2 dl melk
150 g pekan- eller valnøtter

Glasur
1 vaniljestang
200 g naturell kremost, romtemperert
150 g crème fraîche
225 g melis
saft av 1-1 ½ lime
limeskall til pynt

Stekes på 180 grader i ca. 35 minutter.
Kle en liten langpanne, ca. 30 x 30 cm, med bakepapir.

Har du en food processor med både kniver og mikser, starter du med å kverne mandlene i den til de er helt smulete. Legg dem til side. Skift fra kniv til grove visper og ha i smør og sukker. Visp det luftig. Det tar fort 7-8 minutter. Stopp miksmasteren noen ganger og skrap ned det som legger seg oppover kanten. Når det begynner å bli litt fluffy, har du i honningen i en tynn stråle. Har du fast honning, varmer du den litt først.

I mellomtida kan du skrelle gulrøttene og rive dem. Jeg bruker å rive halvparten på den fineste sida og halvparten på den grove sida av rivjernet. Da får jeg både tekstur og saftighet. Bland det tørre i en bolle.

Når smør og sukker er ferdig vispet, tilsetter du eggene ett og ett. Vask sitronskallet godt og riv det på den fine sida av rivjernet. Ha i skallet og saften. Så tilsetter du det tørre og melken vekselvis.

Om du bruker pekannøtter eller valnøtter spiller ingen stor rolle. Pekannøttene er mildere og rundere i smaken enn valnøttene. Grovhakk dem og ha dem oppi bollen. Rør det sammen til alt blir godt blandet.

Slå røra oppi langpanna og stek kaka på nederste rille. Sjekk med en kakepinne om kaka er ferdig stekt. La den avkjøles helt før du har på glasuren.

Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en miksmaster sammen med resten av ingrediensene til glasuren. Ikke ha i all limesaften med en gang. Visp det hele sammen til du får en glatt og klumpfri glasur. Smak til og kjenn at den er passe syrlig.

Pynt med limeskall.

Den beste gulrotkaken!

13 kommentarer til “Den beste gulrotkaken!”

 1. Hei Marit.

  Har du tips til en kake i vanlig langpanne til en gjeng fotball gutter?
  Hvis jeg velger denne gulrotkaken, kan jeg dobble oppskrift og lage i stor langpanne?

  Renate:)

  • Hei Renate! Det går veldig bra å gange opp denne oppskriften med 1,5 og lage den i stor langpanne. Ellers bruker krydderkake å være en sikker vinner hos både store og små. Legger ut oppskrift på det straks!

 2. Jeg ganget oppskriften med 1,5 og brukte en stor panne.
  Kaken ble så stor i ovnen så deigen fløt ut av pannen.
  Jeg har bakt gulrot kake før og brukt en annen oppskrift som er ment for en rund form. Jeg likte den runde formen bedre fordi kaken blir høyere. Sist hadde jeg også en glasur som satt mere fast på kaken. Den glasuren jeg endte opp med i denne oppskriften vil jeg kalle mer for krem. Kremen var veldig god, faktisk så god at jeg kan spise den som den er…(mulig jeg tok litt for lite melis i den?)
  Jeg brukte rømme i istedenfor creme fraiche siden jeg hadde så mye rømme i kjøleskapet. Mulig kremen hadde vært litt friskere med CF? Men jeg syntes allikevel at den ble veldig god, så den kan jeg anbefale. .

 3. Jeg syntes også at kaken ble for tung siden jeg brukte litt mer mandler en valnøtter. Forrige gang brukte jeg bare valnøtter og da ble ikke kaken så tung. Jeg likte gulrot kaken bedre når den var litt høyere og mer luftig og spenstig.
  Da ble den overmektige kremen som en «hatt» på kaken.
  Men som sagt takk for oppskriften på kremen/glasuren, den ble kjempe god. 🙂
  🙂

 4. Hei, bare et spm ang vaniljestang; dersom jeg vil bruke vaniljesukker i stedet, hvor mye skal jeg ta? Og tor du det går greit å redusere eggmengden? Jeg tåler ikke egg så bra, men et par egg i ei kake går bra. Men fem høres skummelt ut… Nå skal jeg ikke spise hele selv, men likevel 🙂 Nydelige sider du har, forresten!

 5. Hei Tone og takk for de hyggelige ordene!
  Bruker du vanlig vaniljesukker som du kjøper i butikken, vil jeg være ganske forsiktig med mengden. Prøv en liten knivodd først og smak deg frem. Personlig synes jeg at det fort kan bli litt kunstig smak av det vaniljesukkeret, så det bør ikke overdkrives.
  Når det gjelder eggene, er jeg redd at kaka kan bli litt tung dersom du reduserer eggmengden mye. Prøv med ett mindre egg i første omgang. Husk at dette er en forholdsvis stor kake.
  Lykke til med bakingen 🙂

 6. Veldig god kake med fantastisk krem på toppen. Likte at den var så saftig, godt krydret og tyggemotstanden i nøttene. Smøret og sukkeret mitt skilte seg dessverre litt når jeg tilsatte eggene, men sånn går det når man jukser med romtempereringen. Kaken hadde nok blitt luftigere om jeg hadde gjort dette riktig, så det gjør jeg neste gang 🙂

 7. Hei
  Kjempegod kake. Jeg fikk ikke helt til glasuren, det ble mer som en saus. Brukte Philadelfiaost og bare halvparten av limesafta. Tilsatte en del mer melis, men ble likevel saus. En annen ost kanskje?

  • Jeg bruker også Philadelphia. Hvis du pisker for mye, kan den bli for våt. Kanskje det var det som skjedde? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon