Saftige, dampede blåskjell

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftige, dampede blåskjell

Jeg burde nok egentlig ha startet med denne oppskriften, for her er basisen på hvordan man tilbereder og damper blåskjell. Bruk dette som et utgangspunkt for nærmest samme hvilke blåskjellvarianter du ønsker å lage.

Saftige, dampede blåskjell

Dette trenger du til småmat til 2 personer

1 kg ferske blåskjell
1 stilk stangselleri
2 sjalottløk
en vårløk
1 ss olivenolje

Det er viktig å bare bruke hele fine blåskjell, så du må gå over hvert enkelt skjell. Er noen knust eller åpne, kaster du dem. Noen skjell har en liten glipe. For å sjekke om du kan bruke de skjellene kakker du dem en gang eller to mot oppvaskkummen. Lukker dem seg, er det i orden. Hvis ikke, kaster du dem. Vask og fjern skjegg som sitter fast på skjellene.

Finhakk stangselleriet, sjalottløken og vårløken. Ha det opp i en gryte sammen med oljen og skjellene på sterk varme. Ha på lokk på kjelen. Når det har kokt i 3-4 minutter rister du kjelen 3-4 ganger slik at de underste skjellene kommer opp. La det dampe i 3-4 minutter til, og så er det ferdig.

Plukk ut og kast de skjellene som ikke har åpnet seg.

Server gjerne med pommes frites og bearnaisesaus.

Ett kommentar til “Saftige, dampede blåskjell”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon