Omelett med mange farger i matpakka

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Omelett med mange farger i matpakka

Med en kokebok ved navn Matpakka på samvittigheten, burde jeg nok kunne skryte av særs spennende matpakker til både barna og meg hver dag, men det kan jeg ikke. Veldig ofte blir det brødskive med ett eller annet pålegg. Og det er godt det. Jeg er jo tross alt en stor brødelsker. En av oppskritene fra Matpakka er en fargerik omelett med gul, rød og grønn paprika. Her er oppskriften hvis du har lyst til å prøve den. Og ja, den er god til kveldsmat eller som en lettvint middag også!

Omelett med mange farger i matpakka

Dette trenger du
½ gul paprika
½ grønn paprika
½ rød paprika
2 ss olivenolje til steking
1 liten gulrot
6 egg
1 dl melk
30 g parmesan eller annen ost
1 ts salt
pepper

Kjøp en paprika av hver farge som du finner i butikken. Jo flere farger, jo finere blir omeletten. Denne kan gjerne lages kvelden i forveien, eller du kan lage den til middag og bruke restene til matpakken. Omeletten skal ha litt tykkelse, så bruk gjerne en liten stekepanne. Jeg lager ofte dobbel porsjon og steker den i en vanlig stor panne. Så har vi middag en dag og nistepakke den andre. Da får jeg også brukt opp hele paprikaene.

Skjær opp paprikaene i firkanter på ca. 1 x 1 cm. Ha olivenoljen i stekepanna sammen med paprikaen og la det surre på svak varme i 5 minutter. Rens gulroten og skjær den i små terninger. Ha den opp i stekepannen og la det surre videre i 3 minutter.

Pisk sammen eggene og melken. Rasp opp parmesanen og ha i blandingen sammen med salt og pepper. Hell det over paprikaen og gulrotbitene og legg på et lokk. Etter noen minutter rugger du litt fram og tilbake på stekepannen for å forhindre at det setter seg fast i bunnen. Når alt har stivnet, er omeletten ferdig. Det tar mellom 10 og 15 minutter.

Omelett med mange farger i matpakka

Omelett med mange farger i matpakka

Skjær opp i trekanter og legg over på brødskiver som du har smurt med smør.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon